Connect with us

Politika

RUSKI AMBASADOR: Rusija ne vodi nikakve ratove protiv Crne Gore

Published

on

Odluka Apelacionog suda potvrda je apsurdnosti tvrdnji o navodnoj umiješanosti Rusije u pokušaje organizacije bilo kojih protivpravnih aktivnosti u Crnoj Gori, rekao je u intervjuu Vijestima ambasador Rusije u Podgorici Vladislav Maslenikov.

“Mnogo smo čuli na svoj račun i povodom tzv. pokušaja državnog udara na dan izbora 2016. godine, stoga htio bih da istaknem da doživljavamo odluku Apelacionog suda Crne Gore od 5. februara kao ubjedljivu potvrdu apsurdnosti tvrdnji o navodnoj umiješanosti Rusije u pokušaje organizacije bilo kojih protivpravnih aktivnosti u Crnoj Gori”, kazao je Maslenikov.

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju “državni udar” i predmet vratio Višem sudu koji je ranije osudio 13 osoba, uključujući i dvojicu Rusa i lidere Demokratskog fronta, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Ambasador Maslenikov kaže i da Rusija ne vodi ni hibridni, niti bilo koji drugi rat protiv Crne Gore i da recipročne mjere Rusije ostaju na snazi za sve zemlje-članice EU koje su joj uvele sankcije, ali i one koje su se njima pridružile, među kojima je i Crna Gora.

Podsjeća da se Podgorica pridružila antiruskim sankcijama 2014. godine i za ovih sedam godina “to ni na korak nije približilo zemlju članstvu u EU”, dok se nenadoknadivi ekonomski gubici Crne Gore od pridruživanja antiruskim mjerama mogu procijeniti u desetinama miliona dolara.

Portal RTCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije