Connect with us

Politika

SEKULOVIĆ: Odluka o sticanju crnogorskog državljanstva se može ticati oko 11.000 od 63.000 stranaca koji žive u Crnoj Gori

Published

on

Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da se odluka o sticanju crnogorskog državljanstva koja je podigla velike tenzije u državi može ticati oko 11.000 od 63.000 stranaca koji žive u Crnoj Gori, koji bi, ukoliko žele, dobili crnogorsko državljanstvo, ali ne odmah, već u skladu sa zakonom.

Sekulović je, gostujući u emisiji Reflektor na TV Vijesti, objasnio da se ta odluka ne odnosi na oko 11.000 interno raseljenih i raseljenjih, koji su prema odlukama bivše vlade na pragu sticanja državljanstva, ali ni na sezonske i stalne radnike sa strane, kao ni na vlasnike nekretnina koji dolaze u Crnu Goru na odmor.

“To su potencijalni korisnici. To nisu ljudi koji…usvoji se odluka i mi im štancamo državljanstva. Postupak dobijanja državljanstva traje do godinu dana. Potrebna je i procjena ANB-a, to je komplikovna postupak… Ništa specijalno, epohalno, nekakva tranformacija, etnički, politički inžinjering… I kada neko postane crnogorski državljanin njemu treba još dvije godine prebivališta da bi bio u birački spisak. Neka građani Crne Gore ne strahuju od ničega. Ono od čega svi treba da strahujemo, to je od određenih pojava, koje smo vidjeli na javnoj sceni, koje mene zaista brinu”, rekao je Sekulović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije