Connect with us

Politika

Tajna veza

Published

on

Piše: Goran Popović

U kultnoj pjesmi počivšeg legendarnog poete Duška Trifunovića „Ima neka tajna veza“ ključni je stih „Sidro koje lađu čuva da ne bude buri plijen, tone skupa sa tom lađom jer je ono dio nje“. Malo ko, međutim, zna o čemu je tu riječ, ali je potpisnik ovih redova imao sreću da mu Duško lično, u prijateljskom razgovoru, objasni kako je taj stih posvećen jednom čuvaru iz zatvora u Zenici, Redžo se valjda zvao, koji je život proveo i završio baš u zatvoru, potonuvši s lađom koju je čuvao.

Svakako je šteta ovu antologijsku poeziju kaljati u blatu aktuelne političke papazjanije ovdašnjih kvarnih političara, ali ona nekako stoji kao putokaz Dritanu, Jakovu, Aleksi, Andriji, Milančetu i ostalim prirepcima srpske crkve, koji bi još da čuvaju lađu zvanu „30. avgust“, najveće zlo koje se moglo desiti ovoj državi u čitavoj njenoj istoriji. Naravno, potonuće s njom!

Zbog toga je sasvim očekivana histerija koju svakodnevno emituje, prije svih, onaj ulcinjski fendak Dritan, nastojeći na svaki način da sačuva ničim zaslužene privilegije koje obilato koristi nelegitimno i nelegalno obnašajući funkciju premijera u tehničkom mandatu. Liše toga, brat Abaz ima brojne „tajne veze“  u domaćem i regionalnom kriminalnom miljeu, uz čiju pomoć takođe pokušava da što duže ostane na vlasti, makar i tehnički, ne prezajući ni od drastične destrukcije ovdašnjih službi bezbjednosti i pravosudnih subjekata, te otvorenih subverzivnih radnji u sprečavanju skorog formiranja nove vlade, već najavljujući neke nove parlamentarne izbore.

Histeričnog Dritana u toj kontaminaciji države i društva ohrabruju srpski popovi i Vučićevi bezbjednosni predatori, a u stopu ga prate predstavnici „ugroženih Srba“ u Crnoj Gori, želeći po svaku cijenu da spriječe vlastiti potop sa trulom lađom kojom su prije tri godine krenuli u potpuno potapanje ove države i svih vrijednosti na kojima je ona počivala do 2020. godine.

Nešto se i Aleksa uzjogunio, pa je svoje partijsko geslo „pobjede, a ne podjele“ modifikovao i veli da će se odreči i svoje omiljene fotelje predsjednika parlamenta, ako mu je potrebna podrška SD-a i Mehmeta Zenke. Pošto Aleksa još nije gledao neku svoju pobjedu, izgleda da se na kraju okrenuo podjelama, makar sa DPS-om, SD-om i Zenkom, što je makar polovina Crne Gore. Toliko o političkoj principijelnosti povremenog Dritanovog partnera.

Jedno od sidara rastočene lađe zvane „30. avgust“, slučajno nam izabrani predsjednik države Jakov, otputovao je danas u Njujork. Na kakve blamove ovoga puta treba da budemo spremni, tek ćemo vidjeti, ali svakako moramo da strahujemo neće li opet praviti neke nove međunarodne zajebancije, što mu je do sada bio manir. Pogotovo što mu je u pratnji vrlo inspirativni manipulator „koordinator MVP“ brat Abaz.

No, vakat je više da ovi „čuvari“ potonu sa tom trulom lađom, jer su oni dio nje. Bez obzira na sve „tajne veze“ što ih još drže kako bi i dalje urnisali Crnu Goru…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije