Povežite se sa nama

Vijesti

Abazović Demokratama: Radujem se vašoj saradnji sa DF, vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Morate da znate jednu stvar. Nema ucjena, ako imate 41 mi odosmo u opoziciju, vama svaka čast”

Sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za antikorupciju, obilježila je diskusija poslanika Demokrata Dragana Krapovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

“Nama je mandat počeo vašim javnim istupom da vam je ponuđen 21 milion eura”, kazao je Krapović.

Abazović je naveo da misli “da je priča o 21 milionu deplasirana”.

“Ja nisam nečasan čovjek. Ja ne znam ko je nudio 21 milion, rekao sam na TV da sam čuo da se pominjala cifra od 21 miliona. Meni su u tom periodu upućene prijetnje. Obavijestio sam ANB. Šta hoćete vi od mene, odakle znam ko mi je prijetio. Hoćete li da odem da kažem Slaven Radunović je prijetio mojoj porodici? Ne razumijem vašu logiku i čudi me naročito od vas personalno. Ne čudi me od nekih poslanika vašer stranke. Hoćete li da izađem i kažem ime i prezime nekog čovjeka nasumično. Nisam ni pominjao dok Daka Davidović nije izašao na jednu TV stanicu i rekao to i morao sam da odgovorim”, kazao je potpredsjednik Vlade.

Na Abazovićeve navode da “građani misle da Vlada hapsi”, poslanik Demokrata ga je upitao zašto je to tako.

“Da nije zbog toga što potpredsjednik Vlade na Tviteru najavljuje hapšenja”, naveo je Krapović.

Dragan Krapović
Dragan Krapovićfoto: Screenshot

Naveo je i da ga je Abazović optužio da je korumpiran, te da je tokom dana o tome “vikao u holu Skupštine”.

Abazović je govoreći o slučaju posjete Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i zatvoreniku Ljubu Bigoviću vezano za slučaj ubistva Duška Jovanovića, rekao da nije vodio službenu zabilješku o tome.

“Optužujem vas i vašu partiju da svakodnevnom pričom u Ljubu Bigoviću pravite atmosferu da se ubice Duška Jovanovića nikada ne nađu. Ako vam je to cilj, a mislim da nije, već da vam je da me disreditujete, ali to je to političko sljepilo. Ne možemo na ubistvu Duška Jovanovića da dobijamo političke poene. Ne možemo to da radimo. Ne postoji mafija koju nije Sektor bezbjednosti napao… Moja je jedina uloga da politički podržavam ljude koji žele pravdu i da ih motivišem…”, rekao je Abazović.

Rekao je i da nije vođena službena zabilješku o tome.

“Mi želimo samo da pokušamo da se pitanje koje je marginnalizovano sa brojnim propustima ranije razriješi” rekao je Abazović i dodao da to nije pominjao niko dok je nisu aktivirale Demokrate “poslije Cetinja”.

“To je bila prelomna tačka za vas. Tu je promijenjen koncept koji treba da sačuva ili ne sačuva građansku Crnu Goru. To je tačka preloma. Tražite vi ucjene… Neka građani čuju da je to bio prelomni trenutak. Poslije toga su krenuli frotalni napadi na sektor bezbjednosni koji je tamo završio vanredno vrhunski posao. Nije nijedna bia žrtva…”, istakao je Abazović.

Naveo je i da ga raduje saradnji Demokrata i Demokratskog fronta.

“Mislim da vi i DF treba blisko da sarađujete. Morate da znate jednu stvar. Nema ucjena, ako imate 41 mi odosmo u opoziciju, vama svaka čast. Vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji. Pa vaša priča je opoziciona. Potpredsjednika Vlade kojeg ste birali govorite 21 milion, 21 milion… Kako možete da podržite potpredsjednika koji je korumpiran?Znate li što je DF za vas? Doktor nauka, Erbas, oni imaju jasne i precizne stavove. Vi malo se šlihtate vladi, onda napadi, onda ne valja ovaj, ucjenjuje manjinski partner…”, rekao je Abazović.

Krapović je odgovorio da oni nisu ništa razotkrili niti namjerno plasirali u javnost.

“Ovo su vrlo osjetljive stvari… Ukoliko se to desilo u martu a prvi put se čulo u oktobru, što se radilo od marta do oktobra? Ako je bitna i osjetljiva zašto ta stvar nije završena? Mi nismo ništa decidno rekli već je upravo potpredsjednik rekao o čemu se radi, a ovamo nas ubjeđuje da ne treba to da se zna i da treba da se drži dalje od javnosti. Dosta je kontradiktornosti i nelogičnosti u ovom nastupu”, rekao je Krapović.

On je dodao da Cetinje nije bilo nikakva prekretnica “već da se desilo da se institucije koriste u svrhu odbrane ustavnih prava”.

“Pozivam svakoga u Crnoj Gori da izađe i mirno izrazi protest protiv bilo čega… Svi mogu to da urade na miran i zakonom propisan način…”, rekao je Krapović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije