Connect with us

Vijesti

Bečić: Objedinjavanje lokalnih izbora ima zakonsko uporište, za razliku od ranije odloženih izbora u Tivtu

Published

on

“U slučaju Tivta su tek mjesec dana nakon što je Predsjednik Crne Gore donio odluku o odlaganju izbora, poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore izglasali dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžili mandat lokalnoj samoupravi u Tivtu”, podsjetio je šef parlamenta

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da, za razliku od ranije odloženih lokalnih izbora Tivtu, aktuelna inicijativa za objedinjavanje lokalnih izbora ima zakonsko uporište.

“Podsjećanje za one koji su ćutali ili podržavali odlaganje izbora u Tivtu bez bilo kakvog zakonskog uporišta. Izbori su odloženi upravo Odlukom Predsjednika Crne Gore u toku izbornih radnji i nakon predaje svih izbornih lista. Takođe, Odlukom OIK-a sve izborne radnje koje su realizovane i izborne liste koje su predate su ostale na snazi, iste nijesu poništene već zaustavljene i iste nastavljenje u susret 30. avgustu kada su održani zajedno sa preostalim izbornim procesima”, naveo je Bečić na Tviteru.

Kazao je da niko ni sada ne predlaže ništa drugačije.

“Da sve izborne radnje i sve verifikovane izborne liste ostanu na snazi, a da se proces samo nastavi u maju mjesecu kada bi se održali i svi drugi lokalni izbori. Samo što ćemo sada imati zakonsko uporište, odnosno dopunjen Zakon o lokalnoj samoupravi. U slučaju Tivta su tek mjesec dana nakon što je Predsjednik Crne Gore donio odluku o odlaganju izbora, poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore izglasali dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžili mandat lokalnoj samoupravi u Tivtu. Toliko o principima, pravu i praksi“, zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije