Connect with us

Vijesti

Đukanović: Odluka lokalnim izborima u skladu sa zakonom, ne možemo je ignorisati

Published

on

Inicijativa o objedinjavanju lokalnih izbora je dobra, ali mora biti pokrenuta u skladu sa pravnim poretkom i blagovremeno pokrenuta kako bi bilo uslova da se taj cilj postigne, a da se istovremeno ne ugrožava ustavno-pravni sistem i slobodno iskazivanje volje građana na izborima, kazao je Đukanović

Odluka predsjednika o održavanju izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici je donešena u skladu sa Ustavom i Zakonom i već je sastavni dio pravnog sistema Crne Gore, našeg pravnog poretka i ne možemo je ignorisati, kazao je predsjednik Milo Đukanović tokom današnje posjete Cetinju.

Inicijativa o objedinjavanju lokalnih izbora je, kako ističe, dobra ali mora biti pokrenuta u skladu sa pravnim poretkom Crne Gore i blagovremeno pokrenuta kako bi bilo uslova da se taj cilj postigne, a da se istovremeno ne ugrožava ustavno-pravni sistem Crne Gore i slobodno iskazivanje volje građana na izborima.

Đukanović je istakao, kako prenosi Cetinjski list, da i kada učestvuje u predizbornim kampanjama vodi računa o tome da se ponaša kao predsjednik države.

On je, tokom posjete Prijestonici, razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom i lokalnom upravom. Đukanović je obišao i gradilište gradskog stadiona i razgovarao sa privrednicima Cetinja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije