Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Prevara se desila na predsjedničkim izborima na kojima je kandidat bio Bojanić

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Krivokapić je rekao i da je u Rožajama kada je izabran Filip Vujanović za predsjednika Crne Gore, za samo tri sata evidentiran enorman broj glasača, a u tom periodu su “dva džipa puna para otišla put Rožaja”

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je tokom premijerskog sata odgovorajući na pitanje šefa Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) i Liberalne partije (LP), Danijela Živkovića, rekao da on ne vidi ništa od “faraona, koji svijetli kao Sunce”, a koji je uzurpirao cijelu Crnu Goru, tako što je doveo tajkune, uništio preduzeća, rasprodao državnu imovinu…

“Pošto ste me nazvali odlazećim premjerom, da vas podsjetim šta se to dešavalo. 1997. godine pojavila se svijetla tačka pomirenja Srba i Crnogoraca pretočena u Narodnu slogu koji ste vi pokrali. Znam kako je ta prevara nastala, jednom kad postanete prevarant uvijek ste prevarant”, rekao je Krivokapić u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da je biznismen DPS-a, “koji je mafijaš”, prijeti direktoru Agencije za zaštitu životne sredine.

“Vi se sada pravite nemušti”, kazao je Krivokapić.

Živković je pitao Krivokapića “šta ga podstiče da uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje mu više ne pripada”.

“Da sam u pravu govore prazne klupe sa Vaše desne strane, jer kakav odnos prema Vama imaju poslanici većeg dijela parlamentarne većine govori to što danas nijesu prisutni na sjednici”, rekao je Živković govoreći o poslanicima Demokratskog fronta (DF) koji ne prisustvuju Premijerskom satu.

Sjednici prisustvuju poslanici Pokreta za promjene (PzP) koji imaju poseban poslanički klub – Branko Radulović, Branka Bošnjak i Vladan Raičević.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanje Živkovića, kazao je da se izborna prevara desila i tokom izbora u Nikšiću, te da su ostavili kasu u minusu dva miliona eura da bi buduću vlast prikazali nesposobnom.

“Mislite da je narod zaboravio na političku korpuciju koja je bila na svakom koraku, a završavala se sa nagradama umotvorcima tih korupcija… Napravljena je još jedna prevara na predsjedničkim izborima, na kojima je kandidat bio Mladen Bojanić, a u tome su učestvovali i Izborna komisja i Ustavni sud”, kazao je Krivokapić.

Dodao je i da je u Rožajama kada je izabran Filip Vujanović za predsjednika Crne Gore, za samo tri sata evidentiran enorman broj glasača, a u tom periodu su “dva džipa puna para otišla put Rožaja”.

“Mislite da se to ne zna. I onda ćušne sadašnji predsjednik tada novog da bi postao glavni. To su igre koje vi igrate čitavog života”, rekao je Krivokapić.

Pitao je zašto nije bivša vlast rasvijetlila ubistvo Duška Jovanovića i dovela do pravde svaki napad na novinara.

“To je ono što je očekivao narod. Zašto su policijski službenici ubijani u Crnoj Gori? Je li zbog toga što su se možda napokon osvijestili? Zašto je afera prisluškivanja zataškana? Pitate zašto se bavim politikom? Da sam želio kao Vi, ja bih isto iz osnovne škole krenuo. Kada ste udarili na crkvu, tada se mnogo ljudi priključilo pokretu da još jednom ne prevarite narod i pokradete imovinu”, rekao je Krivokapić.

Poručio je da iz ove Vlade niko nije ušao u bilo kakvu korupciju.

Živković je odgovorio da je premijer, ne samo medicinski, već i politički fenomen.

“Kada ste profesor na fakultetu i imate titulu doktora trebalo bi da vodite računa o vokabularu koji koristite u Skupštini. Pominjete predsjednika (Mila) Đukanovića u kontinuitetu”, kazao je Živković.

Rekao je da je Đukanović na predsjedničkim izborima osvojio 180.000 glasova, a Mladen Bojanić 111.000 glasova.

“U čestim emotivnim nabojima da devalvirate dostignuća Đukanovića Vi zapravo govorite i o samom sebi. Vi ste bili, makar u nekom dijelu, u sastavu Vlade tog premijera Đukanovića. Vi ste od ove države dobili stan”, rekao je Živković.

Premijer je kazao da ovakvim pristupom, da ne govori činjenicama, Živković obeshrabruje birače svoje partije.

“Da li sam stan dobio po pravilniku ili vašem sistemu – evo vam stan ili pare pa kupujte đe vam odgovara, a to vratite u 5-6 rata. Da nijesam bio ja tu, od tog Akreditacionog tijela ne bi bilo ništa, da ste imali nekog drugog, ko je radoholičar i stručnjak, ne biste mene postavili”, kazao je Krivokapić.

Živković je odgovorio da Krivokapić stan izdaje i pitao ga je da li je prijavio te prihode.

Pomenuo je i farmaceutske firme u vlasništvu premijerove porodice.

Odgovarajući Živkoviću, premijer je kazao da je uložio mnogo više nego što je dobio i dodao “klimajte glavom, bolje će vam biti u Spužu kad budete tamo završili”.

Reagovao je poslanik DPS, Petar Ivanović koji je kazao da premijer treći put na Premijerskom satu upućuje njemu komentare.

“Sve što ima da mi kaže neka mi kaže u oči”, poručio je Ivanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije