Connect with us

Vijesti

SKANDAL: Spajić proglasio Republiku Srpsku za državu

Published

on

Kakvu poruku je ovim želio da pošalje Spajić nije jasno, ali je jasno da je i te kako upućen u činjenicu da pomenuti entitet nije odvojeni dio BiH već dio te nezavisne države

U dokumentu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, Evropa sad, u uporednim podacima o minimalnoj zaradi, među državama regiona navedena je i Republika Srpska.

“Povećanjem minimalne zarade Crna Gora se od 1. oktobra nalazi na četvrtom mjestu u regionu po visini minimalne neto zarade. Naime, najveća minimalna neto zarada je u Republici Hrvatskoj 453 €, dok u Republici Srpskoj minimalna zarada iznosi 276 €. Nešto nižu minimalnu cijenu rada imaju u Republici Srbiji u iznosu od 275 €, Sjevernoj Makedoniji u iznosu od 243 €, dok je u Albaniji 247 €. U Federaciji Bosne i Hercegovine minimalna neto zarada iznosi 208 €”, navodi se u dokumentu.

Iz Programa Evropa sad
Iz Programa Evropa sad

Iako je i laicima poznato da je Republika Srpska entitet u BiH, ministar Spajić zajedno sa nezavisnim državama kao što su Srbija, Sjeverna Makrdonija, Hrvatska, Albanija, navodi i Republiku Srpsku.

Kakvu poruku je ovim želio da pošalje Spajić nije jasno, ali je jasno da je i te kako upućen u činjenicu da pomenuti entitet nije odvojeni dio BiH već dio te nezavisne države.

Iz Programa Evropa sad
2 Comments

2 Komentara

  1. GRAĐANSKI

    07.11.2021. at 09:53

    Sve sama srbočetnička bagra i zastiđe Crne Gore.

  2. Piro Duljovic

    07.11.2021. at 14:55

    Ne treba da nas to ništa čudi, jer su Spajići hercegovački Srbi. Većina ih zivi u trebinjskoj opštini, a jedan manji dio Crnoj Gori u Herceg Novom i Nikšiću.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije