Connect with us

Politika

ZA SEDAM DANA U SRPSKIM MEDIJIMA 4.730 TEKSTOVA O CRNOJ GORI: Više od hiljadu tekstova o izborima u Nikšiću

Published

on

Direktor Instituta za evropske poslove u Srbiji Naim Leo Beširi saopštio je da se iz Srbije vodi osmišljen, finansirani politički uticaj na izborne rezultate u Crnoj Gori.

U susret lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta na portalu Novosti od nedavno je i rubrika “Izbori u Crnoj Gori”, dok je Hepi televizija pokrenula serijal “Bitka za Nikšić”.

U Digitalnom forenzičkom centru, u kojem prate online prostor, primjećuju da se objave u susret nikšićkim lokalnim izborima mjere hiljadama.

“Samo u prethodnih sedam dana bilo je 4.730 objava o političkoj situaciji u Crnoj Gori, uključujući i izbore, što je 73% više u odnosu na prvu sedmicu februara. Konkretno o izborima bilo je 1.040 tekstova što je za 47% više nego prve sedmice februara”, naveo je Milan Jovanović iz DFC.

Iako preplavljeni informacijama, građani Srbije za njih – nijesu zainteresovani, smatra direktor Instituta za evropske poslove u toj zemlji Naim Leo Beširi.

“Nekako se vještački drži u žižu ono što se dešava u Crnoj Gori što sugeriše da se ne radi samo o blagostanju Srba u susjednim državama već da se itekako radi o osmišljenom, planiranom, finansiranom političkom uticaju na procese donošenja odluka i na izborne rezultate u Crnoj Gori. To građani Crne Gore treba da znaju. To građani Srbije takođe treba da znaju i da odluče da li na takav pritisak žele da odgovore i na koji način”, kaže Beširi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije