Connect with us

Politika

ZAOSTAVŠTINA SVETOSAVSKOG UZURPATORA: Dimić piša po Cetinju i Crnogorcima, a Bato po zakonima i propisima

Published

on

Piše: Balša Knežević

Svetosavski tajkun, jedan od najpoznatijih bagerista u Crnoj Gori, nadaleko čuveni uzurpator državnog zemljišta Marko Bato Carević već nekoliko mjeseci ne obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva, čime je makar zvanično, završena politička vladavina ovog lokalnog velikosrpskog šerifa.

Iako Carević nije više zvanično gospodar SAO Budva, kako je nekadašnja metropola turizma postala poznata za vrijeme njegove vlasti, Carevićeva svetosavska, divljak-politika ostavila je dubok trag na ovu opštinu.

Posljedice su se najbolje osjetile ovoga ljeta, kada je prema svim parametrima turistička sezona u nekadašnjoj metropoli turizma, koja je za vrijeme Batovog mandata preimenovana u MITROPOLIJU TURIZMA, doživjela fijasko. Razlog propasti turističke sezone može se tražiti prije svega u tome što je taj mediteranski grad, od kad je na njegovom čelu neočetnička ruralna sila Bato Carević, pretvoren u pravi vašar kiča, šunda i jeftinog svetosavskog turbo-folk ugođaja.

Batov kult fukarluka prema državi

Osim što je njegov devastatorski šmek vidljiv na svakom koraku u Budvi, koja je pretvorena u svetosavsko vašarište, Carević je imao i veliki uticaj u razvijanju kulta nepoštovanja sopstvene države i pišanja po crnogorskim vrijednostima kod mladih Budvana.

Batov pulen Vladimir Dimić obavlja ritualno svetosavsko zapišavanje teritorije po ugledu na funkcionere takozvane SPC

Najbolji primjer za to je mladi Batov sugrađanin Vladimir Dimić kome je zbog fukarskog i krajnje primitivnog ponašanja, vrijeđanja Cetinja i Crne Gore, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.900 eura, a kažnjen je i sa uslovnom osudom od 60 dana.

Podsjećamo, na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem Dimić vrijeđa Cetinje, mokri po klupi na autobuskom stajalištu na kružnom toku i namjerava da, kako se čuje i vidi na snimku, skine zastavu.

Fukarluk i nesojluk Dimića prevazilazi sve granice zdravog razuma i dokaz je da pojedini humanoidni oblici života nemaju nikakvog poštovanja prema državi, Prijestonici i nacionalnim obilježjima.

Ovakvo ponašanje Dimića ne treba da čudi s obzirom da je, ako je suditi po njegovim objavama na Facebooku, veoma blizak bivšem predsjedniku Opštine Budva neočetniku, kontroverznom svetosavskom tajkunu Marku Batu Careviću.

Dimić u objavi na Facebooku Carevića oslovljava sa kume i zhvaljuje mu što je ”spasio Budvu od zlotvora”, vjerovatno misleći na Crnogorce. Zahvaljuje mu se i na ”one srpske zastave po cijelom bulevaru u Budvi”. Ipak, Dimić nije iznenađenje. Jer ako Carević može punog srca da ustupa svoj bager da na Balvederu demolira automobile Cetinjana, da uporno negira postojanje Crnogoraca, da Budvu naziva ”srpskim morem”, slavi nestanak Crne Gore 1918. godine, a pri tom otima državno zemljište… zašto bi onda uriniranje po Prijestonici od strane njegovog mlađeg sugrađanina i pulena, bilo iznenađenje?

Bato i njegov neočetnički pulen kuju plan kako da oslobode Crnu Goru od zlotvora, odnosno Crnogoraca

Negira državu, ali od nje otima zemlju

Iako nema nikakvo poštovanje prema državi Crnoj Gori, Careviću i njegovim članovima najuže porodice, prije svega bratu Nebojši, ne smeta da na potpuno ilegalan način, uzurpacijom i otimanjem, izvlače korist od države koju negiraju.

Najbolji primjer za to je jedna od najljepših plaža na primorju – Ploče, koju Carevići već godinama uzurpiraju, a to po svemu sudeći planiraju da rade i narednog ljeta.

Pojedini mediji objavili su prije nekoliko dana da će Vlada dati posljednju riječ da li će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom zaključiti i narednog ljeta privremeni aneks ugovora o zakupu popularne plaže Ploče sa dugogodišnjim ilegalnim zakupcem, ili bolje reći uzurpatorom, kompanijom “Piastra” Nebojše Carevića, mlađeg brata doskorašnjeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića.

Plaža Ploče: Slijedi li još jedna godina uzurpacije?

Portal Aktueno je ovim povodom poslao pitanja nadležnom Ministarstvu finansija, koja prikazuju obim bahatosti koji devastatori Carevići nanose državi zarad ličnih interesa.

– Zašto nadležni organi ćute kada su u pitanju brojne nezakonitosti na relaciji Nebojša i Marko Carević i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u vezi plaže Ploče?

– Da li vam je poznato da je Vrhovni sud Crne Gore u februaru 2021. godine presudio da brat bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića – Nebojša Carević nema pravo da zaključi bilo kakav Aneks ugovora iz čega se nedvosmisleno potvrđuje da je Carević bez osnova prisvojio plažu Ploče?

– Ako nijeste upoznati sa navedenom presudom portal Aktuelno vas ovom prilikom upoznaje sa istom i pita šta ćete preduzeti?

– Da li poštujete odluke nacionalnih sudova?

– Zašto nadležni organi ćute i ništa ne preduzimaju povodom neosporne činjenice da Nebojša Carević nije platio zakupninu plaže Ploče počev od 2011. godine?

– Šta planirate da preduzmete povodom knjiženja objekta u zoni morskog dobra na braću Carević (ili samo Nebojšu), što je protivno svakom mogućem zakonskom propisu?

– Da li se uopšte bavite predmetnom otimačinom i školskim primjerom krivičnog djela počinjenog na organizovan način?

Na pitanja još uvijek nijesmo dobili odgovor.

Ali dok svjedočimo kako država nijemo posmatra ilegalne aktivnosti uzurpatorske braće Carević, koji već godinama šire kult ”pišanja po Crnoj Gori”, Batova zaostavština se polako ali sigurno širi.

Isto kao što se Carevićev, kako se predstavio – ”kum” Dimić piša po Cetinju i Crnoj Gori, tako se i doskorašnji prvi čovjek Budve ”piša” po državnim propisima i zakonima, a višegodišnja uzurpacija plaža Ploče je samo najočigledniji primjer.

Bageri i kamioni na uzurpiranoj plaži

Osim po poseljačenju Budve, klerikalizaciji i plasiranju ruralnog svetosavlja kao osnovnog životnog svjetonazora, koje se prenijelo i na mlađe generacija (ako je suditi po Dimiću), Carević će ostati upamćen kao predsjednik opštine koji je bio umiješan u daleko najviše afera i ilegalnih poslova, koji mu već godinama prolaze nekažnjeno.

Carević, čija porodica ilegalno upravlja plažom Ploče, počela je još prošle godine sa širenjem tog kupališta. Na vrlo drzak način su za svoje potrebe krenuli sa rušenjem dijela brda i zauzimanja terena koje je u vlasništvu države.

Bivši predsjednik Opštine, odnosno gospodar SAO Budva, međutim, nije stao na tome, već je nastavio da sprovodi radove na plaži koju već godinama uzurpira o čemu je portal Aktuelno pisao.

Teška mehanizaija na uzurpiranom zemljištu

Ovo je samo kontinuitet devastatorsko-uzurpatorskih kriminalnih radnji braće Carević, koji teritoriju opštine Budva doživljavaju kao sopstveni privatni posjed, što je sigurno doprinijelo da veliki broj turista zaobiđe Budvu ove godine.

Car afera

Da je bio skoncentrisan na druge stvari a ne na razvoj Budve, govori i podatak da se za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”.

Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva bivšeg predsjednika Opštine Budva.

Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, nadležne institucije nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Carević u svom prirodnom okruženju – ”sa trubači”

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od dvije godine.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv Carevića:

https://youtube.com/watch?v=dFXuJexSgLA%3Ffeature%3Doembed

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije