Connect with us

Sport

BRGULJAN: Nadam se da se danas ništa nije završilo, već da je nešto lijepo počelo

Published

on

Olimpijske igre za naš vaterpolo tim zavšene su porazom u četvrtfinalu od Grčke, ali zbog pravila iz FINA ,,ajkule” su odigrale još dva bonus meča u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta. I oba su izgubila, prvi od Hrvatske, a danas od Italije.

– Umori smo, iscrpljeni, ima i razočaranja, nadali smo se, a možda smo i previše očekivali. Vjerujem da smo mogli bolje da igramo. Ali ovo ovdje je najveći mogući nivo, svi dolaze sa velikom željom i po meni je ovo bila dobra škola da znamo za ubuduće da, ipak, nijesmo baš na tom nivou na kakvom smo mislili da jesmo. Ova ekipa je mlada, dobra, čast i zadovoljstvo je igrati, a ne bih mijenjao ove momke za igrače bilo koje druge reprezentacije. Pa, makar, vazda osmi bili. Vidjećemo šta će biti dalje, slijedi analiza, a apsolutno su najviše krivi igrači. Kao što su heroji kada se napravi rezultat – kazao je kapiten Draško Brguljan.

Kapiten je u otvorenom i direktnom tonu nastavio da priča nakon poraza od Italijana:

– Odigrali smo loše OI, naša je krivica, treba sebe da gledamo i ispravljamo se.

Da li ste promašili sa formom, u junu na završnom turniru Svjetske lige bili ste bez greške, a u martu kroz kvalifikacije za OI potvrdili klasu. Na OI ste bili u raskoraku, zašto?

– Sada se, realno, vidi nedostatak nekih igrača. Objektivno, nemamo onu jačinu sastava koji je bio u Budimpešti na Evropskom prvenstvu.Ali nijesmo bili ni na nivou onih igara, da krenem od sebe. Nijesmo imali četiri, pet raspoloženih pojedinaca koji bi donijeli prevagu, možda protiv Španije, pa ne znam šta bi kasnije bilo. Što se forme tiče – ne znam, to je sad tako ispalo, nekako mi se čini da je ekipa imala turbulentnu formu, a nije bilo lako zbog tempa utakmica. Mislim da nijesmo bili u top formi u SL, iako smo je osvojili, jer sam vjerovao da možemo još bolje na OI. Ispostavilo se da nije baš tako.

Šta je bilo sa energijom, ona se ne smije izgubiti?

– Ne znam kako sada to izgleda spolja, ali mi zaista imamo fenomenalnu atmosferu i posvetli smo posljednja dva mjeseca života samo Olimpijskim igrama. Izgradili smo na zdravim osnovama ekipu, koja raste i koja mora zenit da doživi na Igrama u Parizu. Biće dosta iskusniji i taj projekat u naredne tri godine treba da se sprovede. Energija je falila, to je činjenica. Analiziraću sebe, možda sam mogao i ja bolje, a vjerovatno kao kapiten više na mlađe da utičem. Pokušavao sam, a vjerovatno je to bilo malo. Energija je najvažnija.

Da li ćeš uticati bolje na njih naredne godine na SP?

– Vidjećemo, razmisliću, nadam se da se danas ništa nije završilo, nego da je nešto lijepo počelo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije