Connect with us

Sport

DECENIJA OD BARAŽA ZA EP: U hladnoj praškoj noći, djevojčice iz Češke pjevale su našu himnu (VIDEO)

Published

on

Tribina sa navijačima Crne Gore u Pragu

Ovih dana navršila se decenija od najvećeg uspjeha crnogorskog fudbala – plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Pod vođstvom genijalnog stratega, nažalost pokojnog Cica Kranjčara, naši su momci junački stigli do baraža gdje nas je dočekala ne toliko kvalitetna, koliko neugodna Češka. Prva utakmica u Pragu bila je jedinstvena po mnogo čemu. Najprije, bio je to najveći mirnodopski pohod Crnogoraca u Evropu u novijoj istoriji (veći je bio samo 1977. kada je Budućnost igrala u finalu Kupa Jugoslavije sa Hajdukom u Beogradu). Dalje, praška noć bila je toliko hladna da mnogi ne pamte kada su se posljednji put tako smrzli.

Procjenjuje se da je u Prag stiglo preko tri hiljade ljudi iz Crne Gore i dijaspore koji su u hladnoj praškoj noći bodrili našu reprezentaciju. Porazu od 2:0 kumovao je sudija Etkinson, ali i činjenica da je uoči tog meča iz čudnih razloga smijenjen Zlatko Kranjčar.

Imala je Crna Gora prije ravno 10 godina sjajnu reprezentaciju koja je mogla i morala više. U revanšu, uprkos odličnoj igri u drugom poluvremenu, nijesmo uspjeli. Česi su na kraju slavili.

Iz praške noći, poklanjamo vam video u kome Češke djevojčice bez greške pjevaju crnogorsku himnu. Neki “naši” ovdje, ne žele ni da je čuju. I po tome je Crna Gora jedinstvena u svijetu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije