Connect with us

Fudbal

BORUSIJA PRODAJE HALANDA: Cijena koju su postavili je nevjerovatna

Published

on

Foto: dailymail.co.uk

Njemački klub Borusia Dortmund odobrila je transfer norveškog napadača Erlinga Halanda narednog ljeta, a ESPN saznaje da će za njegov potpis biti potrebno platiti ovom klubu nevjerovatnih 180 miliona eura.

Haland je od dolaska iz Salcburga u januaru 2020. godine postigao 49 pogodaka u isto toliko odigranih utakmica za ovaj klub, a ove sezone ukupno je postigao 32 pogotka, uključujući 10 u Ligi prvaka.

Nedavno je njegov agent Mino Raiola rekao da čak 10 klubova želi dovesti ovog igrača u svoje redove, a ESPN podsjeća da je Mančester Junajted bio najbliži potpisu ovog igrača prije nego je on odlučio da potpiše za Borusiju Dortmund.

Do 2022. godine, kada će biti aktivna klauzula u ugovoru Halanda o prodaji za znatno manju cijenu, evropski velikani koji žele dovesti ovog napadača moraće platiti Borussiji 180 miliona eura, što će u vrijeme pandemije koronavirusa biti izuzetno teško.

ESPN također navodi da su Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi,Real Madrid, Barselona i Bajern prvi u redu za kupovinu ovog igrača, ali da svi imaju potpuno druge poglede o načinu na koji bi ga doveli u svoje redove.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije