Connect with us

Fudbal

BUDUĆNOST POBIJEDILA U ANTALIJI: Ukrajinski Olimpik pao sa penala, Budućnost kontrolisala meč

Published

on

Prva pripremna utakmica “plavih” u Antaliji je od početka do kraja bila u ritmu našeg šampiona.

Budućnost je sa 1:0 savladala Olimpik Donjeck po jakoj kiši i vjetru, a sedmoplasiranom timu ukrajinske Premijer lige koji je svima u Antaliji dao makar gol (Slask – Olimpik 2:2, Bačka Topola – Olimpik 2:3, Spartak Subotica – Olimpik 0:3, Minaj – Olimpik 1:1) presudio je Draško Božović sa bijele tačke u 29. minutu.

Tako je aktuelni šampion i ubjedljivi lider našeg prvenstva upisao i treću pobjedu na pripremama nakon što su u Podgorici savladani Adrija (4.0) i Kom (4:1).

“Dogovor je bio da u prvih 20 – 25 minuta igramo visoko, jer smo uradili dobar skauting rivala i znali smo da Olimpik igra od zadnje linije. Tu su se našli u problemu, dok smo ostali dio prvog dijela igrali iz srednje zone, imali smo par tranzicija, bili smo opasni. Evidentno je da imamo brzinu u napadu i šteta je da to ne iskoristimo”, rekao je trener Mladen Milinković.

Za Milinkovića rezultat nije u prvom planu.

“Bitno je što smo dobili jakog protivnika, ali nama rezultat nije u prvom planu, jer smo došli da se spremimo na pravi način. Juče smo imali dva jaka treninga, ali su momci izuzetno dobro trčali”, poručio je Milinković, koji nije mogao da računa na Andriju Ražnatovića, Vladan Adžića i Marka Mrvaljevića.

Naredni meč Budućnost igra u srijedu protiv Dnjepra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije