Connect with us

Fudbal

ČUDNA ŽIVOTNA PRIČA: Jedan od najpoznatijih sudija ostavio fudbal zbog pogrešne dijagnoze!

Published

on

Slovenački arbitar Damir Skomina trenutno jedan od najboljih svjetskih sudija, ali u mladosti je želio da se bavi nečim potpuno drugim.

Čovjek koji je sudio i finale Lige šampiona svojevremeno je želio da bude fudbaler, ali snove mu je srušila pogrešna dijagnoza doktora.

“Te 1991. godine, kada sam imao 15, zabranjeno mi je da igram fudbal! Ne savjetovano, već zabranjeno! Neprijatan, užasan i nezaboravan osjećaj kada ti u tinejdžerskim godinama kažu da ne možeš da ostvariš svoje snove. Savjetovano mi je i da ne dižem više od pet kilograma, što me je takođe pogađalo “, rekao je Skomina nedavno za magazin “Zgodbe s ceste.”

Međutim, šest godina kasnije shvatio je da je u pitanju velika greška.

“Oteli su mi snove iz djetinjstva. Kada sam imao 21. godinu, moj kardiolog je postavio novu dijagnozu. Ispostavilo se da je onu prethodnu ljekar postavio iz krajnje opreznosti. Desilo se to što se desilo, a ta pogrešna dijagnoza me je usmjerila na put kojim vjerovatno nikad ne bih kročio.

Skomina je, inače, sudio na EP i SP, kao i finale LE 2017. između Mančester junajteda i Ajaksa. Dvije godine kasnije sudio je finala LŠ Liverpul – Totenhem, a ostaće upamćen i po tome što je 13. februara prošle godine poništio gol Ajaksu posle VAR-a i tako ušao u istoriju kao prvi koji je iskoristio ovu tehnologiju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije