Connect with us

Fudbal

FK BUDUĆNOST: Sporazumni rastanak sa Moraitisom

Published

on

Fudbalski klub Budućnost i 23-godišnji napadač Panajotis Moraitis su dogovorili sporazumni raskid saradnje, razlaz je bio prijateljski, a Grk se na svemu lijepom doživljenom u proteklih godinu dana zahvalio “plavim šampionima”.

“Prije svega, veliko hvala predsjedniku Veselinu Mijaču i bivšem sportskom direktoru Zvezdanu Miloševiću što su mi pružili priliku da budem dio kluba kakav je Budućnost“, poručio je Moraitis, koji je porukom zahvalnosti dokazao da Budućnost stvarno funckioniše kao jedna velika porodica.

“Naravno, bila je privilegija sarađivati sa trenerima Mladenom Milinkovićem, Andrijom Delibašićem, Božidarom Vuksanovićem i Nikolom Vukčevića, kao i sa fizioterapeutima Zoranom Jovovićem i Damirom Zejnilovićem, te ekonomima Zoranom Gajevićem i Dragoljubom Jovanovićem“.

Moraitis napušta Budućnost nakon 30 odigranih utakmica i 10 golova. Prošlog proljeća u šampionskoj sezoni je bio sjajan (11 utakmica, osam golova), tokom Evrope je nagovijestio da bi opet mogao da zablista (tri utakmice, jedan gol), ali je u rekordnoj jeseni zakočio (15 utakmica, jedan pogodak)…

“Međutim, najveću zahvalnost dugujem saigračima sa kojima sam trenirao prethodnih godinu dana. Osvojili smo titulu, nedostajalo nam je malo sreće u Evropi, a onda je došla i jesenja kruna. Budućnosti želim još puno trofeja i da bude dominantna kao jesenas. Na kraju, ne mogu da zaboravim navijače koji su me od starta prihvatili, čuvali me i podržavali. Draga Budućnosti, želim ti puno sreće i hvala na svemu“, rekao je u emotivnoj poruci iskreni Moraitis.

A nakon prijateljskog rastanka, klub je poželio Panajotisu mnogo sreće u nastavku karijere…

“Bio si naš grčki ratnik u napadu sa kojim je osvajanje titule izgledalo dostižno i u doba korone. Sa tobom smo sanjali nakon gola u Sarajevu da možemo napraviti još jedan korak u Ligi Evrope, ali došlo je vrijeme da nam se putevi raziđu. Prijatelju, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, da se vratiš na golgeterski učinak od prošle sezone i da ostvariš sve svoje snove. Tvoja Budućnost“, stoji u poruci uprave kluba na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije