Connect with us

Fudbal

GLAVNI GRAD: Mijač će dobiti ponudu da samostalno vodi Budućnost

Published

on

Foto: FK Budućnost

Kompanija “Savana”, čiji je vlasnik Veselin Mijač, trebalo bi uskoro da dobije potpunu kontrolu nad finansijama FK Budućnost.

Gradska uprava je na sjednici Skupštine odlučila da “Savani” ponudi višegodišnji ugovor koji u potpunosti oslobađa Glavni grad obaveze finansiranja kluba na period od deset godina.

Po tom predlogu, kompanija će biti dužna da u poslovanje i razvoj kluba uloži minimum 12 miliona eura.

Prema dosadašnjem partnerstvu, od septembra prošle godine, Glavni grad i “Savana” su mjesečno ulagali po 50 hiljada eura u Budućnost.

“Svjedoci smo da je u posljednjih godinu dana klub doživio izuzetan napredak na svim poljima, kako u pogledu finansijske konsolidacije, tako i onog suštinskog – sportskih rezultata. Osim što će na ovaj način Grad uštedjeti značajna sredstva, važno je istaći da će jedan od smbola našeg grada, u susret proslavi stogodišnjice od osnivanja, nastaviti sa intenzivnim razvojem na svim nivoima. Nakon Košarkaškog kluba Budućnost Voli, ovo je još jedan klub iz naše plavo-bijele porodice koji na ovaj način dobija sponzora koji će joj obezbijediti povratak na stare staze uspjeha. Vjerujemo da će ovaj prijedlog dobiti jednoglasnu podršku odbornika u Skupštini Glavnog grada”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije