Connect with us

Fudbal

GOSPODIN HADŽIBEGIĆ: Došao sam kao prijatelj, odlazim kao prijatelj

Published

on

Foto: FSCG

Faruk Hadžibegić je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u veoma teškom momentu, nakon sramnog odlaska Ljubiše Tumbakovića.

Uspio je da konsoliduje ekipu za kratko vrijeme i da da šansu nekim novim fudbalerima.

Hadžibegić je najavio borbu za plasman u B diviziju Lige nacija, cilj je ostvario, očekivalo se da će saradnja koja ističe 31. decembra biti nastavljena, ali je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore donio odluku da povjerenje ukaže Miodragu Raduloviću.

Došao sam kao prijatelj, odlazim sa mjesta selektora na isti način. Ponosan sam na sve što smo uspjeli da uradimo u periodu koji je ostao iza nas. Napravili smo odličnu atmosferu, ponovo smo uspostavili sinergiju sa navijačima, vratili kult državnog tima, izborili plasman u viši rang Lige nacija. Imao sam želju i očekivao sam da ću voditi selekciju Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal. Grupa je zahtjevna i teška, ali sam kao i svi momci u timu, vjerovao da možemo da se umiješamo u borbu za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore“, naglasio je Faruk Hadžibegić i nastavio:

“Čelnici Saveza su donijeli odluku da naprave promjenu, da povjerenje ukažu Miodragu Raduloviću, što je legitimno pravo svakog Saveza. Miodragu Raduloviću i fudbalerima Crne Gore sa kojima sam do nedavno sjajno sarađivao želim sve najbolje u periodu koji slijedi, od srca im želim da naprave veliki uspjeh i stignu do Svjetskog prvenstva. Ponavljam, došao sam kao prijatelj, odlazim kao prijatelj, jedino mi je ostao malo gorak ukus zbog toga što sam odluku o promjeni na mjestu selektora saznao preko medija i od novinara, što niko nije našao za shodno da me nazove i kaže, donijeli smo odluku da izvršimo promjenu na klupi reprezentacije. Naravno, da bih to prihvatio potpuno smireno, jer je to sastavni dio posla kojim se bavim“.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije