Connect with us

Fudbal

HAOS POD GORICOM: Mijač suspendovao četvoricu igrača jer su odbili smanjenje ugovora

Published

on

Igor Ivanović, Petar Grbić, Draško Božović i Vladan Adžić neće moći da pristupe treninzima i utakmicama dok se ne riješi njihov status

Budućnost će večeras protiv Iskre u Danilovgradu, u 3. kolu Telekom 1. CFL igrati bez četvorice igrača koji su među najboljim i najiskusnijim u timu.

Igor Ivanović, Petar Grbić, Draško Božović i Vladan Adžić dobili su, naime, suspenziju od strane kluba i njegovog prvog čovjeka Veselina Mijača, jer su odbili ponuđeno smanjene ugovora od čak 40 odsto.

Nakon evropskog fijaska, ispadanja od Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona (ukupno 7:1), a posebno nakon eliminacije od HB Torshavna u kvalifikacijama za Ligu konferencija (6:0), smanjenje ugovora igračima, uz promjenu trenera, bila je jedna od mjera koju su donijeli Mijač i najuže rukovodstvo kluba.

Toliko smanjene primanja (dakle, ne radi se o kazni, jednokratnoj ili višekratnoj, već o trajnom smanjenju), i to dok potpisani ugovori uveliko teku, nije zabilježeno u fudbalskoj praksi, pa bi igrači mogli da potraže zadovoljenje svojih prava čak i na Sudu ako u međuvremenu ne pronađu neki dogovor sa Mijačem i upravom kluba.

Do tada – neće moći da pristupe treninzima kluba, a novi trener Aleksandar Nedović na njih neće moći da računa.

Biznismen Veselin Mijač postigao je prije godinu i po dogovor sa gradskim vlastima da mu se klub povjeri na desetogodišnje upravljanje. Krenulo je dobro – duplom krunom, evropskim uspjehom, ali je ovog ljeta sve otišlo u drugom smjeru…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije