Connect with us

Fudbal

JOŠ JEDNA OČAJNA IGRA BUDUĆNOSTI: ,,Plavi“ bez rješenja za krizu

Published

on

Evropska blamaža ostavila je dublje posljedice na fudbalere Budućnosti koji komad mira nijesu pronašli ni na domaćoj sceni.

Štaviše – kriza je produbljena. ,,Plavi“ na premeriji novog prvenstva pod Goricom nijesu uspjeli da savladaju povratnika u elitni rang, ekipu Mornara.

Utakmica na najvećem stadionu, pred malim brojem navijača, koji su ljuti na ekipu zbog debakla na kontinantalnom ringu, završena je 1:1. Kako su se domaći predstavili – još su i dobro prošli sa bodom.

Poslije smjene kormilara Mladena Milinkovića, a uoči predstavljanja novog šefa stručnog štaba Aleksandra Nedovića (poneđeljak), Podgoričane je sa klupe vodio kondicioni trener Nikola Vukčević, uz asistenciju trenera golmana Božidara Vuksanovića.

Epilog i igra su sve – samo ne dobri.

,,Plavi“ su imali inicijativu na startu i već u drugom minutu uputuli prvi udarac – akcija je krenula iz auta, potom je Kordić dodao do Raičkovića, čiji je šut od bloka završio u korner.

Nije to bila najava bolje, konkretnije, dopadljivije Budućnosti u odnosu na izdanja na ino sceni, gdje je doživjela četiri vezana poraza, uz gol razliku 1:13.

Nakon petnaestak minuta Barani su se preselili na protivničku polovinu i slagali šanse.

Momci Slavoljuba Bubanje su u 16. priredili lijepu akciju koju je završio Pepić prizemnim udarcem, s tim što je golman Dragojević odbranio zicer.

Stativa je bila saveznik domaćina u 20. minutu kada je Poček šutirao sa dvadesetak metara, a reprezentativni golman Budućnosti spašavao je svoje i u 38. minutu kada je paradom spriječio Počeka da postigne majstorski pogodak.

Mornar može da žali što nije poveo, a na odmor je otišao sa golom zaostaka.

Krenuo je da teče 45. minut kada je Raičković prekratio muke ,,plavih“ na sebi svojstven način – preciznim udarcem sa dvadesetak metara smjestio je loptu u malu mrežu Baltićevog gola.

Bilo je to samo privremeno. Umjesto olakšanja u nastavku – nastavilo se blijedilo aktuelnog branioca duple krune, koji ne može da se prepozna u novoj sezoni.

Kazna za slabu partiju domaćina stigla je u 60. minutu – Škrijel je kroz loše postavljenu zadnju liniju gurnuo pas za Počeka, a potom je ulijedila prizemna asistencija sa desne strane za Pepića koji je bio neumoljiv sa desetak metara.

Mijenjali su Podgoričani, isto važi i za goste, ali slika je bila ista. Mornar je osjetio trenutak da napravi iznenađenje protiv ranjenog protivnika, koji nije imao snage da pritisne u finišu.

Sve što je Budućnost napravila poslije izjednačenje bila je situacija kada je Mijović izblokiran u 68. minutu, pa još jednom u 79.

,,Plavi“ su dominirali samo u broju izvedenih kornera. Ali, kao da nijesu imali nijedan, budući da iz prekida nijesu napravili nijednu obećavajuću priliku.

Izostala je ofanziva domaćina u završnici meča, čak i oni prisilni pokušaji da se iz nečige uradi nešto – dubinskim loptama, kada nije pas nije funkcionisao.

Mornar nije imao strah. Niti se povukao u krilo golmana da brani bod. Iz bloka je čekao šansu za kontru ili polukontru.

Na sreću Budućnosti – nije realizovao nijednu pri rezultatu 1:1.

Za Barane svakako veliki remi, bod kao negdje tri. Za novog trener Budućnosti, Nedovića, mnogo posla od početka sljedeće sedmice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije