Connect with us

Fudbal

“L’EKIP” “ZNALCI”: Bez Mesija u prvih 11, kako je to moguće?

Published

on

Jedan od najvećih sportskih časopisa na svijetu “L’Ekip” napravio je izbor najboljih 11 igrača za 2020. godinu. U njihovom timu nema Lionel Mesija.

U godini kada je Mesi oborio čak i rekord Pelea, ubilježio 300. asistenciju i najavio moguće najveći transfer u istoriji fudbala, francuski časopis se drznuo da ga izostavi čak i u izboru od 11 igrača?

Pitanje dana glasi, ko su novinari koji su izostavili Mesija i koji su bili kriterijumi za takvu odluku? Kao što vidite u objavi i čuveni ESPN se pita isto.

Da ne bude zabune, postoje još neke neduomice, doduše manje nego što je pitanje Mesija, jer sa njim se niko ne može uporediti.

U timu nema sigurno najboljeg lijevog beka na svijetu. Roberson koji je sa Liverpulom uradio nešto što se u gradu Bitlsa čekalo punih 30 godina. Umjesto njega tu je Bajernov Dejvis.

Ostaju još dvije neduomice. Prva je sigurno iznenađenje ravno izostavljanje Mesija. U pitanju je još jedan igrač Liverpula, Mohamed Salah koji je ukupno u 2020. godini igrač sa najboljim skorom na svijetu.

Saglasni smo da je Debruin klasa i da bi se našao u svakom top 11 timu. Ali za Salaha i pored njega mora biti mjesta. Kimik i Tijago sigurno nijesu klasa ni Debruina ni Salaha iako se može diskutovati o razlici o tipu igrača i nešto povučenijim pozicijama.

Veliki nacionalni problem je napravljen izostavljanjem možda i najboljeg špica današnjice uz Hari Kejna. Nema u timu ni francuskog reprezentativca Mbapea. Ako bi formacija bila 4-3-3, onda bi sigurno Mbape mogao biti udarna igla ovog tima.

Naš tim bi bio:

Nojer- Robertson, Ramos, Van Dajk, Aleksandar Arnold – Neimar, De Bruin, Salah – Ronaldo, Mesi, Levandovski.

Ostavite u komentaru koji je po vama tim bolji od ova dva, “L’Ekipov” ili naš koji smo vam ponudili. Ako mislite da treba, napravite vaših 11 u 2020. godini.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije