Connect with us

Fudbal

LJEKAR OSUĐEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Dao dozvolu fudbaleru da igra, uprkos problemu sa srcem

Published

on

Smrt kapitena Fjorentine šokirala je fudbalski svijet

Ljekar Đorđo Galanti osuđen je na godinu zatvora uslovne kazne, nakon što je proglašen krivim za ubistvo iz nehata nekadašnjeg igrača Fjorentine Davidea Astorija.

Galanti, jedini optuženik, teretio se da je nesavjesno potpisao dozvolu Astoriju da može igrati fudbal uprkos tome što ima srčanu aritmiju, dok je bio medicinski direktor sportske medicine Univerzitetske bolnice Careggi.

Astori je preminuo u martu 2018. godine noć prije utakmice između Fjorentine i Udinezea, a obdukcijom je utvrđeno da je on imao problema s aritmijom srca, što je zabilježeno na ljekarskim pregledima u Kaljariju i Fjorentini.

Osim uslovne zatvorske kazne, Galanti odlukom suda mora da plati novčanu odštetu u ukupnom iznosu od jednog miliona i 90.000 eura, od čega će 250.000 eura pripasti Astorijevoj supruzi Frančeski, 240.000 njegovu kćerki Vttoriji, dok preostalih 600.000 eura odštete mora isplatiti Astorijevim roditeljima i dvojici braće.

Rok za plaćanje kazne je 90 dana, a Galantijev advokat Sigfrid Fenejes izrazio je zaprepašćene odlukom, najavivši žalbu.

Astori je rođen 7. januara 1987. godine, a karijeru je počeo u Milanu. Nakon toga igrao je za Kaljari, Romu i Fjorentinu u koju je stigao 2015. godine. Odigrao je 14 utakmica u dresu Azura, a posljednja je bila protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u septembru 2017. godine.

Smrt ovog defanzivca potresla je Italiju, ali i čitavu fudbalsku Evropu, a Fjorentina i Kaljari odlučili su da njegov dres s brojem 13 više niko nikada neće nositi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije