Connect with us

Fudbal

MUKE PO BAJERNU: Zbog tri minute, patili se cijelu noć

Published

on

Bajern će u četvrtak protiv meksičkog Tigresa igrati u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, nakon što je u ponedjeljak bio bolji od egipatskog Al-Ahlyja 2:0.

Minhenski klub u Dohi je od subote, ali tek je u javnost izašla priča o problemima koji su ga pratili u putu.

Bayern je trebalo u petak kasno naveče odletjeti u Dohu iz Berlina, gdje je u petak pobijedio Herthu 1:0. No dozvolu za polijetanje zatražili su tri minute iza ponoći, a novi berlinski aerodrom ima zabranu polijetanja između ponoći i pet sati ujutro zbog zaštite lokalnog stanovništva od buke.

To se pravilo smije prekršiti samo u hitnim slučajevima i za potrebe vlade pa Bayernov avion nije dobio dozvolu za polijetanje, javlja portal Croatian Aviation.

“Zahtjev za polijetanje aviona na letu QR7402 podnesen je u 0:03 sati nadležnoj njemačkoj kontroli leta. Zbog ograničenja koja su na snazi na berlinskom aerodromu, kontrola leta nije dozvolila polijetanje aviona Qatar Airwaysa prema Dohi”, objavilo je nadležno njemačko ministarstvo.

Igrači i ostali predstavnici Bayerna tako su prenoćili u business klasi svojeg aviona, ali tu problemima nije bio kraj.

Avion je konačno poletio u 6:52, ali ne prema Dohi. Budući da je osoblju aviona isteklo radno vrijeme, prvo su otišli u Minhen kako bi se zamijenila posada, a tek onda nastavili za Dohu, u koju su stigli devet sati kasnije od planiranog vremena slijetanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije