Connect with us

Fudbal

ON JE STIGAO: Vukotić, igrač kakvog smo čekali

Published

on

Dugo se u crnogorskom fudbalu nije pojavio vrhunski talenat – još od Jovetića i Savića. Vezista Boaviste Ilija Vukotić, nakon sinoćnjeg nastupa u reprezentaciji, najavio je da bi Crna Gora konačno mogla dobiti istinskog asa

Samo jedno novo ime pozvao je selektor naše ,,A“ fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović za finiš kvalifikacija za Mundijal i duele sa Holandijom i Turskom.

Čast je pripala Iliji Vukotiću, dvadeset dvogodišnjem vezisti koji nastupa za Boavistu na pozajmici iz Benfike.

– Fenomenalan je osjećaj, tu sam sa igračima koji su godinama ,,A“ reprezentativci i fantastično je dijeliti svlačionicu s njima. Daću sve od sebe da im pomognem u ostvarivanju dobrih rezultata. Ne osjećam pritisak, možda samo malu dozu jer sam novi u timu. Naučio sam kako da se borim s tim i neće biti problema – rekao je Vukotić na današnjem brifingu s novinarima.

Vukotić je ponikao u Lovćenu, iz kojeg je otišao u Grbalj, u čijem dresu je 21. marta 2015. kao šesnaestogodišnjak postao najmlađi strijelac u istoriji crnogorskih šampionata.

U Portugal se otisnuo 2017. i proteklih godina skupljao iskustvo nastupajući za B tim Benfike. Ove sezone došlo je vrijeme da se Vukotić dokaže u najjačoj konkurenciji, da od talenta postane ozbiljan igrač, vezista koji će da drži konce igre i protiv iskusnijih od sebe.

Zbog toga ga je velikan iz Lisabona poslao na pozajmicu u Boavistu.

– Četiri godine sam u Portugalu, sa Benfikom sam ljetos produžio ugovor, a onda otišao na pozajmicu u Boavistu. Trener Žoao Pedro Souza me dugo pratio i želio da dođem, tako da sam uradio sve što je trebalo da pređem u Boavistu, što smatram dobrim iskorakom jer je prva portugalska liga dosta praćeno takmičenje i mnogo će mi značiti za sticanje iskustva i razvoj – objasnio je kreativni vezista.

,,Sokoli“ su ostali bez šansi da se domognu baraža za Mundijal, a kvalifikacije zaključuju duelima s atraktivnim rivalima. Naročito se to odnosi na utakmicu sa Holandijom, dok će tri dana poslije ,,narandžastih“ na našem najvećem stadionu gostovati Turska.

– Utakmice nema rezultatski značaj za nas, ali kad smo u nacionalnom timu znamo da moramo da pružimo maksimum, to je osnovno o čemu moramo da razmišljamo – kazao je Vukotić, koji je debi za ,,A“ selekciju upisao protiv jedne od tri najzvučnije reprezentacije koje su gostovale u Podgorici.

Vukotiću bi u ,,A“ selekciji uskoro morali da se pridruže Nikola Krstović, njegov imenjak Janjić, možda još nekoliko momaka koji zaslužuju da makar osjete atmosferu u najjačem državnom timu.

Adam Marušić je juče rekao da reprezentacija Crne Gore ima svijetlu budućnost, Vukotić je saglasan s asom Lacija, ali poručuje da put nije lak.

– Imamo svijetlu budućnost, ali svaki dan moramo da radimo što više, da konstantno napredujemo kako bismo dostigli nivo selekcija koje su ispred nas. Samo uz takav rad možemo da se nadamo dobrim rezultatima. Imali smo i u ovim kvalifikacijama dobrih izdanja, ali ovo je jedna od jačih grupa, a mi smo došli iz četvrtog šešira. Korak po korak, nadamo se dobrom rezultatu u budućnosti – zaključio je Vukotić,  debitant u dresu ,,sokola“.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije