Connect with us

Fudbal

RADULOVIĆ: Cilj uspješan start u Letoniji

Published

on

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ima svoje ambicije i ciljeve na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i uradiće sve da se iz Letonije vrati sa tri boda, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Crnogorska selekcija treningom na kampu Fudbalskog saveza počeće pripreme za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Na startu kvalifikacija gostovaće Letoniji 24. marta, tri dana kasnije u Podgorici igraće protiv Gibraltara, dok će 30. marta biti domaćin selekciji Norveške.

Radulović je kazao da će na prvom treningu imati 18 igrača, dok će petorica doputovati sjutra.

Prema riječima selektora, reprezentacija će biti kompletna tek u utorak u Letoniji.

“Na okupu ćemo imati sve igrače koje smo pozvali. Izašli su iz posljednjih mečeva zdravi, očekujemo da će to biti i sa Stefanom Savićem, Estebanom Saveljićem i Adamom Marušićem. Vremena je malo da se sprovede ono što smo zavrtali”, rekao je Radulović na brifingu.

On je istakao da je napravljena analiza i plan kako da se suprostave Letoniji.

“Imam povjrenje u momke. Na okupu je ono najbolje što Crna Gora trenutno ima. Momci igraju standardno, vodeći su igrači u svojim timovima i siguran sam da će odgovoriti našim zahtjevima”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, fokus će biti na prvu utakmicu i duel sa Letonijom.

“Start je veoma bitan, idemo nezgodnoj ekipi. Domaćinu koji siguirno ima iste planove i želje kao i mi. Suprotstavičemo im ekipu koja ide sigurno da start kvalifikacija obilježi na uspješan način”, kazao je Radulović

On nije želio da odgovori da li je Crna Gora favorit u Letoniji, navodeći da imaju plan i cilj da otvore kvalifikacije na najbolji način.

“Vjerujem da smo kvalitetniji od Letonije, malo me plaši stanje terena. To nas, vjerujem, ne može omesti od onoga što je naš cilj i želja – da startujemo na najbolji način. Učinićemo sve da se iz Letonije vratimo sa pozitivnim rezultatima”, rekao je Radulović.

Odgovarajući na pitanje da li i Crnu Goru, poput Libana, može odvesti na veliko takmičenje, Radulović je kazao da bi bio najsrećniji čovjek na svijetu kada bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

“Idemo korak po korak. Za svaki uspjeh bitan je start, a ja se nadam da ćemo mi dobro startovati u kvalifikacijama. Glavni cilj je da budemo bolji nego u prošlim kvalifikacijama kada nijesmo imali nijednu pobjedu”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, cilj je da se u sva tri martovska duela ostvare pobjede.

“Cilj je da pobijedimo u sva tri meča, ali opet kažem – prvo fokus na Letoniju. Skautirali smo ih, riječ je nezgodnoj ekipi, koja gaji ostrvski stil fudbala – sa dosta trčanja i duela”, rekao je Radulović.

Crnogorski selektor, koji će u Rigi debitovati, kazao je da ga raduje što će Stevan Jovetić biti u konkurenciji za sva ri meča.

“Ne treba govoriti o tome koliko nam znači Jovetić. Mnogo je važno to što ćemo ga imati za sve mečeve. Moramo da vodimo računa i o nekim drugim stvarima, a to je da će trebati rotacije jer igramo tri meča u sedam dana. Vidjećemo kakva je situacija sa Savićem, ali nadam se da će biti sve u redu”, zaključio je Radulović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije