Connect with us

Fudbal

TELEKOM1. CFL (28. KOLO): Sutjeska slavila u Petrovcu i pomjerila šampionsko slavlje Budućnosti

Published

on

Budućnost danas neće proslaviti petu titulu šampiona Crne Gore. Slavlje ,,plavih“ odgodila je Sutjeska, koja je slavila na gostovanju Petrovcu (3:1) i prišla najvećem rivalu na 21 bod.

Sve i da Budućnost večeras savlada Dečić, neće osigurati titulu, a narednu priliku imaće u neđelju baš u najvećem crnogorskom derbiju, koji će biti odigran u Nikšiću.

Sutjeskin početak meča u Petrovcu bio je konkretan i efikasan, toliko da je već u 18. minutu vodila 2:0.

Milutin Osmajić je odigrao dupli pas sa Božom Markovićem, došao u gol šansu, ali ga je zaustavio Nikola Savović – sudija Miloš Bošković procijenio je da je to uradio na nepropisan način, pa je Marković dobio priliku da iz jedanaesterca postigne 15. pogodak u ovoj sezoni Telekom 1. CFL.

Iskusni napadač nije omanuo – lopta je otišla u jednu, Ljubomir Đurović u drugu stranu.

Prednost je udvostručena samo šest minuta kasnije.

Nikola Stijepović je uklizavanjem spriječio ubacivanje iz auta za goste i istovremeno uputio loptu koja je preskočila Savovića i uposlio Osmajića, koji je bio brži od Zorana Mikijelja i kroz noge Đuroviću poslao je u mrežu.

Petrovac se u nastavku oporavio od nokdauna, na startu drugog poluvremena zaigrao ofanzivnije, bolje od Sutjeske, za što je nagrađen pogotkom u 57. minutu.

Nikola Zvrko je sa lijeve strane centrirao po zemlji i pronašao Zaima Divanovića, čiji je ,,lažnjak“ prevario Stefana Cicmila i omogućio mu da vrati neizvjesnost u duel pod Malim brdom.

Sutjeska je odgovorila pokušajem Markovića sa oko 17 metara koji se završio kornerom, te šansom Nikole Janjića u 70. kada je zaobišao golmana, ali pogodio samo spoljni dio mreže.

Petrovac je šansu za bod(ove) prokockao u 73.

Vladan Giljen je sjajnom reakcijom spriječio pogodak Igora Vukčevića glavom, a napadač Petrovca imao je šansu i koji trenutak kasnije kada je golman Sutjeske loše izašao sa gol crte.

Kazna je stigla u 79. minutu.

Igor Pajović je primio loptu na 17 metara od gola, ušao u šesnaesterac i poslao je ispod nemoćnog Đurovića.

Petrovac je ostao na tri boda iza pretposljednjeg Titograda, od kojeg ima dva meča više.

Od 14 sati počeo je duel Rudara i Jezera, u 15 sati na programu je dule Titograda i Podgorice, u 16 se sastaju Budućnost i Dečić, a od 17h Iskra i Zeta.

Izvor: Pobjeda

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije