Connect with us

Fudbal

ZBOG SMRTI DIJEGA MARADONE: Pet osoba pod istragom

Published

on

Foto: Profimedia.cz

Argentinsko javno tužilaštvo proširilo je u utorak istragu za ubistvo iz nehata na još troje ljudi bliskih Dijegu Maradoni, te sada istražuju ulogu čak petoro lica u smtri fudbalske legende, piše Sport klub.

Od kada je tužilaštvo pokrenulo istragu ona je obuhvatala Maradoninog fizijatra Leopolda Lukea i psihijatra Avustinu Košakovu.

U utorak je objeloodanjeno da su istragom za ubistvo iz nehata sada obuhvaćeni i Maradonin psiholog Karlos Dijaz i dvoje medicinskih tehničara, Dajana Madrid i Rikardo Almiron, koji su o njemu brinuli u periodu od izlaska iz bolnice do smrti.

Za sada nema konkretne optužnice, ali se u narednom periodu očekuje da sva pomenuta lica budu zvanično ispitana.

Tužilaštvo kroz istragu pokušava da utvrdi da li je Maradonina smrt posljedica nemara u liječenju, a kako je za sada utvrđeno, Dijaz je prvi ušao u Maradoninu sobu u vrijeme smrti i bezuspješno pokušao da mu ukaže prvu pomoć prije nego što je pozvao hitne službe. Almiron je bio dežuran tokom noći i rekao je da je Maradona spavao kada je on otišao u 6:30 ujutru, oko šest sati prije nego što je upućen poziv hitnoj pomoći.

Dajana Madrid već je priznala da je slagala kada je u prvom ispitivanju rekla da je obišla Maradonu ujutru kada je preuzela smjenu. Ona je navela da je laž izrekla zato što ju je pritiskala firma preko koje je angažovana.

Istraga obuhvata period od 3. novembra kada je Maradona imao krvarenje na mozgu, sa posebnim fokusom na dane između 11. i 25. novembra, odnosno od izlaska iz bolnice do smrti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije