Connect with us

Sport

FURTULA: “Pripremao se onlajn za OI, nezapamćeno u istoriji”

Published

on

Crnogorski atletičar Danijel Furtula razočaran je jer nije uspio da se plasira u finale u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Tokiju. On preuzima odgovornost za svoj rezultat, ali naglašava da se za takmičenje pripremao onlajn pola godine, što je nezpamćeno u istoriji sporta. Kaže da je mogao bolje i da ne želi više da nastupa za reprezentaciju ukoliko ne bude umao adekvatne uslove

Furtula je u kvalifikacijama disk bacio 59 metara i 93 centimetra i završio kao 12. u svojoj grupi. Njegov najbolji rezultat, ostvaren 10. aprila u Baru, iznosi 65,59 metara.

U ukupnom plasmanu osvojio je 24. mjesto od 32 takmičara, koliko ih je nastupilo u kvalifikacijama.

„Definitivno nisam zadovoljan. Ambicije su bile izgleda prevelike. Ovo je, da kažem, i realno moje stanje trenutno. Nekih 62 metra u perspektivi. Jednostavno bilo je mnogo problema, mnogo toga što nijesam htio da kažem prije nego što sve prođe. Htio sam da ostanem u pozitivnom raspoloženju“, kaže Furtula za TVCG.

Ističe da je pola godine trenirao bez priprema u Baru, bez trenera.

„Tako se ne radi za olImpijsko finale. To nije samo moja priča i mog trenera. To je pitanje i Atletskog saveza, Olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta“, kazao je on.

Furtula kaže da na ovaj način nikada neće napraviti to što bi realno mogao.

„Cijele godine trenirao sam onlajn. To nije zapamćeno u istoriji sporta da se neko preko video poziva trenira za Olimpijske igre. Ja sam u jednom trenutku mogao da odem kod trenera u Hrvatsku, ali to je bio momenat kada sam jurio normu i nijesam mogao da odem. Ne znači mi ništa 10, 15 dana“, kazao je on.

Ovo su za njega prosječni rezultati.

„Sa rezultatom koji već imam u rukama, ja bih lagano ušao u finale.  Biće potrebni ozbiljni razgovori za ubuduće. Nemam satisfakciju da sam u pojedinim takmičenjima, da kažem, potpuno indisponiran i sa toliko opterećenja koja realno ne moram da imam. Ako ću da se takmičim i nastupam za reprezentaciju, što mi je najveća čast, onda stvarno želim da dolazim spreman, sa podrškom“, kazao je on.

Ipak preuzima odgovornost za rezultat.

„Ja odgovornost preuzimam . Moj posao je da bacam. Ja danas nijesam uspio to što sam htio“, zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije