Connect with us

Ostali sportovi

GOJKOVIĆ OBJAVIO SPISAK: Bez Čučkovića i Obradovića zbog zdravstvenih problema

Published

on

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković objavio je spisak vaterpolista koji će nastupiti na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.

Turnir je na programu u Debrecinu od 8. do 10. januara.

Crnogorski vaterpolisti prethodna tri dana sparingovali su u Beogradu sa selekcijom Srbije kako bi što spremiji dočekali utakmicu sa Hrvatskom.

Gojković računa na 14 igrača.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.

Gojković je kazao da su pripreme u Beogradu bile dobra provjera, jer stručni štab zbog nedostatka utakmica nije znao u kakvom su stanju igrači.

“Uvijek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svijetu. Možemo biti zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari, i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku”, kazao je Gojković.

On je kazao da crnogorske vaterpoliste očekuju tri izuzetno kvalitetna meča.

“Imali smo par izmjena do posljednjeg dana, Uroš Čučković zbog povrede i Obradović zbog prehlade ne mogu da putuju sa nama za Mađarsku. Bićemo u deficitu na toj poziciji. To drugo je onako kako je planirano, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati”, poručio je selektor Gojković.

Pored Gojkovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, 8. januara u 18 sati i 15 minuta.

U eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska – Grčka.

Plasman u polufinale izboorila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbija i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije