Connect with us

Sport

JUDO SAVEZ CG: Uprava za sport ne može izbrisati međunarodno priznati JSCG

Published

on

Uprava za sport ne može izbrisati međunarodno priznati Judo savez Crne Gore (JSCG) koga čini 31 klub i svi reprezentativaci, koji u potpunosti funkcioniše u skladu sa zakonom poštujući državne i internacionalne, međunarodne institucije, saopštio je Judo savez Crne Gore.

Podsjetimo, Upravni sud usvojio je tužbu džudo klubova i poništio rješenje Ministarstva sporta, izdato 15. marta 2019, saopšteno je iz Džudo saveza.

Judo savez Crne Gore saopštio je da je istina da rješenje o upisu Judo saveza Crne Gore u registar sportskih organizacija vraćeno Upravi za sport na donošenje novog rješenja.

“Razlog za tu odluku je što je rješenje potpisao direktor direktorata, a ne starješina organa što prestavlja tehničku, a ne suštinsku stvar zbog čega čvrsto vjerujemo da će sljedeće rješenje koje će donijeti Uprava za sport biti suštinski potpuno isto s tim što će se ispraviti tehnička greška i ovog puta dokument potpisati starješina organa”, navode u saopštenju.

Navode da su svjesni pritisaka koji bivši funkcioneri ovih dana vrše na sudije, medije i direktora Uprave za sport pozivajući se i prijeteći nekim visokim funkcionerima političkih partija na vlasti sa kojima su u porodičnom srodstvu.

“Nažalost, moramo ih razočarati iz razloga što njihove prijetnje i pritisci neće proći, niti koga mogu uplašiti”, dodaju u saopštenju.

Tvrde da Uprava za sport ne može izbrisati međunarodno priznati Judo savez Crne Gore koga čini 31 klub i svi reprezentativaci, koji u potpunosti funkcioniše u skladu sa zakonom poštujući državne i internacionalne, međunarodne institucije i vrati legitimitet nepriznatom Džudo savezu koga čine ova dva bivša funkcionera.

“Razlog za to je što Uprava za sport kao vrhovni organ mora da brine o interesima sporta i sportista, kao i međunarodnom ugledu države, a ne ličnim interesima ova dva bivša funkcionera i njihovom privatnom hotelu ‘Trim’ u Niksiću”, dodali su u saopštenju.

Judo savez od početka svog mandata, kako navode, radi isključivo u skladu sa zakonom i interesu sportista.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije