Connect with us

Košarka

BUDUĆNOST PONOVO SLAVILA U BEOGRADU: Smirenost i dobra odbrana za drugi uzastopni trijumf nad Zvezdom u gostima, Ivanović 20 poena

Published

on

Foto: ABA liga

Sjajnom igrom u odbrani, uz visok nivo koncetracije, odlično vođeni sa klupe od strane trenera Mijovića, košarkaši Budućnosti su i drugu godinu uzastopno savladali Crvenu Zvezdu u Beogradu.

Početni minuti utakmice igrali su se koš za koš, da bi Zvezda napravila seriju od sedam poena i povela 10:6. Budućnost je odmah uspjela da uzvrati sa plus sedam i povede 13:10. Od tad su ekipe igrale u egalu, da bi na kraju prve četvrtine domaći imali tri poena prednosti, 20:17.

Do sredine druge četvrtine Zvezda je čuvala prednost, a onda je Budućnost zaigrala u odbrani i uz fenomenalnog Nikolu Ivanovića koji igra sezonu života, preokrenula rezultat i na poluvrijeme se pošlo sa pet poena prednosti za Budućnost 39:44.

Ivanović je upisao 20 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

U trećoj četvrtini Budućnost je imala i plus osam, tada su domaći podigli nivo igre u odbrani, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa plus jedan za našu ekipu, 55:56.

U nastavku dosta izgubljenih lopti i agresivna odbrana obije ekipe uslovile su da se završnica igra na mali broj poena. Rezultat 63:60 za Budućnost stajao je puna dva minuta, sve do poena Petra Popovića za 65:60 na 3:25 do kraja.

Apić je zatim pogodio dva slobodna bacanja za 67:62 na dva minuta do kraja. Čvrstom odbranom ekipa Petra Mijović čuvala je prednost pa je u posljednjih 27 sekundi meča Budućnost imala loptu i vođstvo 67:65.

Nakon tajm auta Budućnost je sačuvala loptu, Kobs je asistirao za Ivanovića koji je promašio šut za tri poena, ali je dvije sekunde bilo malo da Zvezda uradi nešto više.

Budućnost je bila sjajna u izvođenju slobodnih bacanja, imala je 100% učinak, 17/17.

Najbolji strijelac Budućnosti bio je Nikola Ivanović sa 20 poena, koji je vukao ekipu u prvom poluvremenu. Kobs je ubacio 11, Edžim 10 dok je Danilo Nikolić upisao 8 poena.

Kod domaćih najbolji je bio Davidovac sa 13 poena.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije