Connect with us

Košarka

EUROKUP: Budućnost se istrošila u stizanju rezultata, loš šut za tri poena uzrok poraza

Published

on

Košarkaši Budućnosti počeli su meč u kontra ritmu i čitavu prvu četvrtinu stizali rezulatat. Prvi period je završen vođstvom gostiju 29:17. Rid i Ivanović bili su bolji od drugih, kod gostiju Braun je bio najefikasniji.

U nastavku se Budućnost budi i smanjuje na 29:23 kada Zdovc trazi prvi tajm aut. Ni to nije pomoglo pa je Budućnost prišla na 36:35. Ivanoviću i Ridu prdružii su se Edžim i Kobs.

Na poluvrijeme se pošlo rezultatom 41:38 za gostujuću ekipu. Ivanović je ubacio devet, a Kobs osam poena. Kuriozitet je to da Budućnost nije uspjela da postigne trojku u prvom poluvremenu.

U nastavku Budućnost bolja, a Edžim je postigao i prvu trojku za naš tim.

Poslije bacanja Kobsa, Budućnost je došla do 42:42.

Međutim Metropolitans se opet odvojio na 50:43. Mijović je tada ubrzao igru i Budućnost je izgledala mnogo bolje pa je zakucavanjem Žugića na dva minuta do kraja četvrtine došla na 51:50.

Na kraju trećeg perioda Metropolitan je vodio 57:52.

U posljednjoj četvrtini Budućnost je stalno stizala ali nikako da proradi šut za tri. Igralo se koš za koš a na minut do kraja na semaforu je pisalo 68:68.

Metropilotans je na 30 sekundi imao čak dva promašena šuta ali i ofanzivni skok koji je donio i treći pokušaj i precizan šut za tri poena.

Mijović je zvao tajm aut na 12 sekundi do kraja, a gosti pravili faul. Budućnost je prišla na poen na samo 10 sekundi do kraja.

Ivanović je napravio faul nad Pinoom za bacanja na 4,7 sekundi. Pino je pogodio oba, a gosti napravili brzi faul nad Kobsom. Ostalo je 3,6 sekundi pa je Kobs pokušao namjerno da promašio drugo bacanje ali je lopta od table ušla u koš.

Bilo je 72:71 za Metropolitans. Edžim je zatim napravio faul nad Braunom  na 3,1 sekundu.

Braun je promašio prvo bacanje i pogodio drugo,  a onda je Kobs poveo brz napad i u posljednjoj sekundi dobio faul u šutu za tri poena.

Sudije su provjerile posljednji napad i preinačile odluku jer je šut Kobsa bio poslije isteka vremena.

Na kraju Budućnost – Metropolitans 71:73

Uzrok poraza leži u šutu za tri, gdje je Budućnost pogodila samo jednom iz 15 pokušaja.

Ivanović, Rid i Kobs postigli su po 15 poena. Kod gostiju Pino je ubacio 15, Entoni Braun 13.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije