Connect with us

Košarka

OPCIJA LJUBLJANA: Budućnost ne može da igra sa Monakom u Podgorici

Published

on

Košarkaši Budućnost Volija, ukoliko se nešto drastično ne promijeni, neće moći da igraju protiv Monaka u Podgorici drugi meč četvrtfinala Evrokupa.

Razlog – francuski državljani ne mogu da putuju u zemlje koje nisu članice Evropske unije, zbog situacije sa koronavirusom.

Iz istog razloga se večeras u Ljubljani igrač meč posljednjeg kola grupne faze između Partizana i Metropolitana.

Budućnost je ove sezone u Evrokupu igrala u Morači dva meča sa francuskim klubovima – Metropolitanom u prvoj i Burgom u drugoj fazi – a od tada su se pravila u Francuskoj promijenila.

“Plavi” su, kako saznajemo, imali želju da igraju u Zadru, ali dvorana Krešimir Ćosić nije registrovana za evropske mečeve ove sezone.

Zbog toga je gotovo izvjesno da će Ljubljana i dvorana Stožice biti domaćini utakmice Budućnost Voli – Monako, 26. marta.

Prvi meč je tri dana ranije u Monte Karlu, gdje je i eventualna majstorica, 31. marta.

Monako, čiji je trener Zvezdan Mitrović, kao pobjednik grupe plasirao se među osam najboljih, dok je Budućnost sa druge pozicije došla do četvrtfinala, pobjedom nad Cedevita Olimpijom (79:66).

Zbog četvrtfinala Evrokupa pomjerena su i dva derbija ABA lige – Budućnost sa Crvenom zvezdom igra 21, a ne 22. marta, a sa Mornarom 29, umjesto 27. marta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije