Connect with us

Košarka

UDRUŽENJE SUDIJA ABA LIGE: Na sudu ćemo pobiti laži srpskih medija

Published

on

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) demantovalo je tvrdnje srpskih tabloida o navodnim nečasnim radnjama koje su prethodile meču ABA lige između Budućnosti i Cibone u Zagrebu uz poruku da su spremni da pravnim putem pobiju sve laži koje su iznesene.

Portal Republika je prenijela navode srpskog Telegrafa koji je objavio “ekskluzivno saznanje” da su sudije navodno podmićene od strane predsjednika KK Budućnost Voli, Dragana Bokana. Republika je navela i da su sudije Jovčić, Juras i Vesković dobili negativnu ocjenu 2,5 za “tenedencioznu arbitražu, kojom su kumovali porazu Cibone od Budućnost Volija”.

– Povodom teksta, objavljenog u srijedu, 17. Marta, na portalu Republika.rs (kao izvor navedeni Srpski telegraf i Mozart sport portal), pod naslovom “Provjerava se da li su uzeli pare”, Udruženje košarkaških sudija ABA lige – UKSA, najoštrije osuđuje laži koje su iznešene na račun naših kolega. Kako se slični ispadi ponavljaju, iz sezone u sezonu, pred odlučujuće utakmice i početak doigravanja, a nikada nije iznesen ni jedan jedini konkretan dokaz, UKSA je odlučna da se suprotstavi besprizornim izmišljotinama i spinovima. Spremni smo, u saradnji sa našim pravnim timom, pomoći našim članovima da i pravnim putem pobijemo laži iznesene u ovom zlonamjernom i izmišljenom pamfletu – naveli su iz UKSA u saopštenju dostavljenom Pobjedi.

Ističu da očekuju zvaničnu reakciju rukovodstva i klubova ABA lige kao i cjelokupne sportske javnosti, kako bi zaštitili svoje članove od ovakvih i sličnih podmetanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije