Connect with us

Sport

KREĆE FUDBALSKA LUDNICA: Italijani i Turci otvaraju najiščekivaniji EURO

Published

on

Rim, grad uvijek okupan suncem. Grad koji je kroz istoriju imao toliko toga da ispriča, grad gdje se fudbal u Italiji najvatrenije voli, grad iz kojeg će na neki način krenuti nova era najljepše sportske igre.

Korona je sve poremetila, ali nije uspjela da sruši fudbal ski san o Evropskog prvenstvu na cijelom kontinentu… Od Vječnog grada, kroz još deset gradova Starog kontinenta, do hrama fudbala “Vemblija” i zemlje gdje je rođen fudbal će se kroz najluđu vožnju vratiti kući.

A šou kreće sa “Olimpika” gdje će najprije od 20 sati krenuti Ceremonija svečanogotvaranja koju će uljepšati Bono Voks, The Edge i Martin Gariks himnom EURA “We Are The People”, a onda od 21 ono što je Evropa toliko čekala prvi meč EP između domaće Italije i Turske.

“Azuri” i mnogo toga je rečeno. Italija je simbol evropskog fudbala, pa iako ovog puta možda nema mnogo pravih zvijezda, ono što je mnogo važnije Roberto Manćini je napravio snažan kolektiv. Uostalom, Italija nije poražena od septembra 2018.

“Sve što je bilo ranije sada nije bitno, a meč na otvaranju šampionata uvijek je posebno težak”, oprezan je Manćini. “Biće previše emocija, navijači očekuju od početka dobru igru, a i mi da budemo važni protagonisti EU RA. Ipak, prije svega, moramo da budemo mirni mislim da to možemo.”

O prvom rivalu selektor “azura” kaže:

“Moramo da imamo puno poštovanje prema Turskoj, radi se o selekciji koja je prepuna talenta.”

Magija prvog meča opija i Turke, koji od 2008. čekaju na prave stvari na Evropskom prvenstvu.

“Uvijek su prvi i posljednji meč na turniru najvažniji”, smatra selektor Turske Šenol Guneš. “Ukoliko izgubimo, onda automatski gubimo balans u našoj grupi i sve bismo morali da ispravljamo u Bakuu.”

Velika nada Turske biće Hakan Čalanoglu, koji je imao sjajnu sezonu u Milanu.

“Naše želje? Volio bih da se sa Italijom sretnemo i u posljednjem meču, u velikom finalu. Naravno, dug je put do Londona”, jasna je “desetka” Turske.

Večerašnji meč biće prvi okršaj u takmičarskim duelima Italije i Turske od EP 2000. kada su “azuri” (takođe u 1. kolu) bili bolji sa 2:1.

“Euromanija” kreće kontinent će tokom narednog mjeseca vibrirati u ritmu fudbala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije