Connect with us

Sport

MARIJA KIPA ZA LUČU: Jarilo je spoj spoljašnjeg i unutrašnjeg svijeta

Published

on

Marija Kipa, dugogodišnja šampionka u džudou pokrenula je projekat Jarilo, koji ima odgovor na najčešće probleme sadašnjice koje nam donosi pandemija kada su u pitanju fizičke aktivnosti. Ovaj projekat je namijenjen svima, pojašnjava u razgovoru za portal Luča kreatorka ovog projekta.

Ljudi koji se rijetko bave fizičkom aktivnošću posjeduju ukočeno, kruto tijelo, sa malo mišićne mase. Prilikom unošenja makar minimalne fizičke aktivnosti njihovo tijelo šalje signale mišićima i javljaju se bolovi u određenim ekstremitetima. Šta se zapravo dešava organizmu, objašnjava Kipa.

“Ove pojave su svakodnevne , jer u današnjem vremenu i uslovima tijelo je puno toksina i stresa. Na sve to um je nefleksibilan i umoran”, ističe Marija.

Kako bi se oslobodili ogromnih blokada, govori Marija, potrebno je da naše tijelo slijedi disanje.

“Time skupljamo toksine, mliječne kiseline, i momentalno sprečavamo fluidan rad mozga. Mozak je antena i kućište uma. Dovoljno je da mu uskratimo jedan element da bi on promjenio tok svog rada, zamislite koliko je bitno da ima dovoljno kiseonika u svakoj sekundi?! Time, pored svih bioloških funkcija, sprečavamo naviranje negativnih misli, a samim tim zaobilazimo nepotrebno gomilanje strahova, anksioznosti, panike“, ističe kreatorka projekta Jarilo.

Jarilo fitness razvija kreativnu stranu vašeg bića i to kroz svjesno osmišljavanje pokreta. Takođe, fenomenalan je vid rehabilitacije kod rekreativaca i vrhunskih sportista. Kroz ovaj trening jačamo zglobove i ligamente zato što radimo aktivno istezanje u toku kompletnog treninga.

“Jako je bitno napomenuti da svakom seansom aktiviramo kompletno tijelo. Ovo je odličan vid rekreacije i zdravog stila života. Ko god se priključi i odluči na ovaj vid aktivnosti, bez izuzetka, će povećati svoju snagu, izdržljivost, fleksibilnost, motoriku, agilnost i možda najljepše od svega sopstvenu kreativnu stranu”, zaključuje Marija i poziva sve da se priključe ovom timu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije