Connect with us

Sport

MATKOVIĆ: Nema zime uz ovakav tim i zajedništvo

Published

on

Dušan Matković je jedan od deset debitanata na olimpijskom vaterpolo turniru. Jedan od dvojice (sa Miroslavom Perkovićem) momaka koji je iz Primorca stigao na OI.

– Trenutno mi sve ovo djeluje nestvarno. Sa još devet debitanata u društvu smo 11 hiljada najboljih sportista svijeta. To je poseban osjećaj, ali sjutra nas očekuje prva utakmica sa Australijom, možda i najvažnija u grupi i pokušavamo što je više moguće da ostanemo mirni – kazao je Matković.

Prošli su duge pripreme pred put na OI – u martu su uspješno, bez poraza, završili kvalifikacije, u Tbilisiju (kao u Roterdamu) impresivno osvojili Svjetsku ligu.

– Ekipa je na odličnom nivou. Energija je super, kao i do sada. Nekako se potajno nadam i siguran sam da neće biti nikakvih problema.

Prvi meč je najvažniji na OI, pobjeda bi igrače Vladimira Gojkovića približila prvom cilju – četvrtfinalu.

Na putu je nezgodna Australija.

– Sačekaće nas fizički spremna i brza ekpa, sa iskusnim igračima. Nijesmo sa njima dugo igrali, a oni nijesu ni igrali međunarodne mečeve da bi mogli dobro da ih analiziramo. Sa pobjedom bi nam bilo sve lakše, ali i ako izgubimo ništa strašno. Možemo u nastavku takmičenja da ostvarimo prolazak.

Mnogo je razloga za optimizam pred start turnira. Kliknuli su reprezentativci kada je bilo najvažnije. I žele da sačuvaju sve dobre stvari od EP u Budimpešti, završno sa zlatnom medaljom u Svjetskoj ligi.

– Mislim da smo stvorili dobru energiju, koja je ključ uspjeha. I to je put kojim treba da idemo. Uz timski duh i zajedništvo nema zime – poručio je reprezentativac.

Milina u društvu Ivovića i Brguljana

Matković je punog srca pričao o Brguljanu i Ivoviću.

– Odlični ljudi i veliki sportisti. Milina je sa njima trenirati i igrati. Prava su potpora i leđa. Bez njih bilo bi teško u ovom momentu.

Čučković: Imamo i mi svoje kvalitete

– Znamo zašto smo došli i znamo da će nas na startu, po običaju, sačekati najvažniji i najteži duel. Prije svega dobra ekipa, ali i mi imamo svoje kvalitete i iskusniji smo na nekim pozicijama. Vjerujem da smo bolje igrali važnije mečeve. Ali, eto, idemo korak po korak i nadam se kvalitetnom izdanju – kazao je Uroš Čučković, jedan od iskusnijih u nacionalnom timu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije