Connect with us

Sport

Novaka smjestili u užasan hotel na kome stoji poruka: “BESPLATNO MUČENJE”

Published

on

Devetostruki šampion Australijan opena u Melburnu je dočekan vrlo, vrlo neprijatno. Nakon višesatnog zadržavanja i maltretiaranja kompleksom procedurom, lokalne vlasti odbile su zahtjev za vizu koji je poslao prvi teniser sveta.

Uz to je donijeta odluka o deportaciji, a dok se čeka odluku suda Viktorije na žalbu koju su uputili njegovi advokati, Novak je u karantinskom smještaju.

Kako javlja novinarka australijskog Gardijana, Kejt Keli, Đoković je smješten u hotelu “Park Rojal”, koji je inače namijenjen migrantima.

Hotel u kom je smešten Novak Đoković Foto: Joel Carrett / EPA;
Hotel u kom je smešten Novak Đoković

Ova novinarka je objavila i fotografije koje djeluju daleko od pristojnog smještaja i na kojem ima i grafita, koje su vjerovatno pisali migranti, koji su se žalili na uslove u kojima su smješteni i tretman od strane vlasti u Melburnu.

– Besplatno mučenje, uđite. 30 ljudi je mučeno danima, to nije zločin. Svi su imali manje od 35 godina, piše na fasadi hotela u kojem je prema informacijama i Novak Đoković.

U pomenutom hotelu su godinu dana živjeli uhapšeni sa ostrva Manus i Naur, od kojih se njih 32 i dalje nalazi na tom mjestu. Korišćen je i kao hotel karantin 2020. godine, prošlog oktobra imali su veliki broj slučajeva koronavirusa, 22 od 46 gostiju bilo je inficirano. Lokalna televizija prenosi da je tokom drugog talasa najveći broj zaraženih bio iz tog hotela.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije