Connect with us

Ostali sportovi

PRESKOČILA 188cm: Marija Vuković trijumfovala u Budimpešti

Published

on

Marija Vuković trijumfovala je na međunarodnom atletskom mitingu ,,Hungarian GP”, koji je održan danas u Budimpešti.

Najbolja crnogorska atletičarka do pobjede u disciplini skok uvis, stigla je zahvaljujući rezultatu 188 centimetara, a iako je to daleko od njenon ličnog rekorda i taj skok bio je dovoljan da bude najbolja i sa pobjedom u Mađarskoj napravi uvertiru za debi u Dijamantskoj ligi, koja se održava u subotu u Parizu.

Marija je slavila, jer je imala manji broj pokušaja od Bjeloruskinje Karine Demidik i Ruskinje Kristine Koroljove. Naime, članica AK Podgorica nije ni izlazila na zaletište na visinama 170, 174 i 178 centimetara, da bi iz prvog pokušaja preletjela 182 i 188, a 185 iz drugog pokušaja. Sa druge strane, Demidik je bila uspješna do 188, ali je tu visinu savladala u drugoj seriji, a Ruskinja Koroljova, koja je 185 preskočila iz drugog, 188 preskočila je tek iz trećeg pokušaja.

Nakon toga, sve tri takmičarke rušile su po tri puta ljestvicu na 190 centimetara.

Takmičenje u Budimpešti bilo je dobro da Vuković napravi zagrijavanje pred još jedan veliki nastup – 28. avgusta na mitingu Dijamantske lige u Parizu. Marija će tada imati mnogo jaču konkurenciju, jer će se takmičiti sa osvajačicama medalja na Olimpijskim igrama u skoku uvis. Učestvovaće Ruskinja Marija Lasickene (2.04 m), Australijanka Nikola Mekdermot (2.02 m) i Ukrajinka Jaroslava Mahučkih (2.00 m)…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije