Connect with us

Ostali sportovi

PODGORICA DOMAĆIN TURNIRA: Dueli sa Srbijom i SAD odlična priprema za Roterdam

Published

on

Utakmicom Srbije i SAD-a večeras na bazenu SC “Morača” od 17 sati i 30 minuta u Podgorici pod pokroviteljstvom Glavnog grada, počinje međunarodni vaterpolo turnir. Naša reprezentacija u četvrtak od 18 sati igra sa Srbijom, a u petak od 11 sati SAD-om, a oba meča biće generalna proba pred odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Roterdamu od 14. do 21. februara.

“Raspoloženje u ekipi je odlično, kondicija je malo šarena. Jedan dobar dio ekipe je prošao kroz jako zahtjevan fizički period sa ove tri vezane utakmice u Debrecinu, i odmah nakon toga put za Dubrovnik gdje su neki igrači odigrali pet utakmica u četiri dana. Osjeća se umor kod pojedinih igrača. Pokušaćemo ovaj turnir i utakmice protiv reprezentacija SAD i Srbije da iskoristimo na najbolji mogući način. Nakon toga nas očekuju dvije pune sedmice, gdje ćemo raditi sami i imati finiš priprema pred odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu”, poručio je Marko Petković.

Iako oslabljeni, Aleksa Ukropina vjeruje da mogu ispuniti glavni cilj, palsirati se na četvrte uzastopne Olimpijske igre.

“Okupili smo se prije dva dana u Podgorici u trenutno najjačem sastavu. Nažalost, bolesti i povrede su učinile da ne možemo da računamo na kompletan sastav. Ali, ovo je ekipa koja može da iznese turnir u Roterdamu i da se plasira na Olimpijske igre. SAD i Srbija dolaze u kombinovanom sastavu na turnir, ali će nam biti dobra priprema za Holandiju”, istakao je Ukropina.

Nakon turnira, “ajkule” će u Podgorici, na bazi “mjehura” borati od 1. do 11. februara, za kada je zakazan odlazak u Roterdam.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije