Connect with us

Sport

POI TOKIO: Radović u polufinalu, obezbijedio bronzu

Published

on

Crnogorski stonoteniser Filip Radović plasirao se u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Drugi crnogorski predstavnik, Luka Bakić nastup na Igrama, u pojedinačnoj konkurenciji, završio je u četvrtfinalu.

Radović je u četvrtfinalnom meču, u klasi S10, pobijedio Austrijanca Kristijana Gardoša 3:1, po setovima 11:8, 11:8, 12:14 i 11:8.

On je plasmanom u polufinale obezbijedio prvu paraolimpijsku medalju u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta.

To je njegova peta medalja sa velikih takmičenja, nakon što je bio bronzani na šampionatima Evrope u Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrni u Helsingborgu 2019. godine.

U Helsingborgu ima i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji.

Radović je nastup u četvrtfinalu stonoteniskog turnira na Paraolimijskim igrama došao kao prvoplasirani u grupi pobjedama protiv Džoela Koglana iz Australije 3:1, Kineza Liana Haoa 3:2 i Nigerijca Alabija Olufemija 3:0.

Crnogorski paraolimpijac u meču za polufinale i medalju nadigrao je rivala i revanširao mu se za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Celju 2018. godine.

Bronzani sa Igara u Rio de Žaneiru, nakon dobijenog trećeg seta, u četvrtom je vodio 3:1 i 5:3, ali je Radović uspio da preokrene rezultat i dođe do pobjede.

Do istorijskog trijumfa došao je nakon 34 minuta igre.

Rival u polufinalu biće mu Poljak Patrik Čojnovski, koji je u četvrtfinalnom meču pobijedio Luku Bakića 3:0 (11:8, 11:5 i 11:4).

Bakić je plasman među osam najboljih izborio kao drugoplasirani u grupi, a u odlučujućem meču pobijedio je Španca Hoze Manuela Rejesa Ruiza.

Čojnovski je zvanični evropski i svjetski prvak, a nastup na Igrama u Rio de Ženeiru završio je sa srebrnom medaljom.

Bio je zlatni četiri godine ranije u Londonu.

Duel Radovića i Čojnovskog na programu je danas u 14 sati i 20 minuta po lokalnom, odnosno sedam sati i 20 minuta po crnogorskom vremenu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije