Connect with us

Sport

POK: Radović najbolji crnogorski paraolimpijac

Published

on

Stonoteniser Filip Radović najuspješniji je crnogorski paraolimpijac u 2021. godini, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore

Radović je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Trenutno je peti igrač na svjetskoj seniorskoj rang listi.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagradu će dobiti atletičarka Maja Rajković, broinzana u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u poljskom Bidgošću.

Najuspješnija nacionalna selekcija je golbal reprezentacija, vicešampion na Evropskom prvenstvu B divizije u Pajalahtiju i sedmoplasirana na Evropskom prvenstvu A divizije u Samsunu.

Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je plivač Andrija Đurović, osvajač medalja na internacionalnim plivačkim mitinzima u Beogradu i Sarajevu.

Najuspješniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini biće nagrađeni i Veljko Čegar, trener para atletske reprezentacije Crne Gore i Nikola Čurović, selektor golbal reprezentacije Crne Gore.

Najavljeno je da će Paraolimpijski komitet uručiti zahvalnice sponzorima za izuzetnu podršku paraolimpijskom sportu u Crnoj Gori, kao i predstavnicima medijskih kuća za doprinos promociji sporta osoba sa invaliditetom u paraolimpijskom ciklusu TOKYO 2020.

Svečani ceremonijal biće održan u ponedjeljak u podgoričkom hotelu Ramada (12), uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije