Connect with us

Rukomet

PRVENSTVO EVROPE: Za podvig protiv Rusije nedostajalo koncentracije

Published

on

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Naš tim imao je sjajan početak i poveo 2:0. Imali smo i tri gola prednosti 4:1 i 5:2 što je bio rezultat u prvih 10 minuta.

Međutim nešto lošija igra u odbrani i promašeni ziceri u napadu doveli su do toga da osam miniuta naš tim ne postigne pogodak. Rusija je iskoristila taj period i povela 8:5.

U nastavku se igralo gol za gol i poslije nešto bolje odigrane odbrane Crna Gora dolazi do izjednačenja 11:11 u 27. minutu.

U nastavku nekoliko dobrih odbrana Marte Batinović koja je bila nevjerovatna na golu, što je dovelo do novog vođstva našeg tima 12:11, da bi se na poluvrijeme pošlo rezulatatiom 13:13.

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

U nastavku velika borba oba tima, u 50. minutu rezultat je bio neriješen. Međutim ponovo pad u igri, samo pet minuta je Rusiji bilo dovoljno da iskoristi slabost našeg tima i povede 24:20.

Kada su i na klupi Rusije svi mislili da je gotovo, a Ambros Martin se zadovoljno smijao i slavio, naš tim se konsolidovao i vratio se sa tri brza gola, i imao 20 sekundi da izjednači protiv olimpijskog šampiona.

Međutim, u posljednjem napadu nijesmo bili dovoljno koncetrisani pa je rezultat ostao 24:23.

U našem timu najbolja je bila Jelena Despotović sa sedam golova, Đina Jauković je upisala pet.

Itana Grbić je bila razočarana kako je ekipa odigrala posljenji napad.

“Meč je bio izjednačen. Mislim da smo danas imale šansu. Ispunili smo zacrtano i plasirale se u drugu fazu gdje smo pokazali danas da nam je mjesto. Moramo biti zadovoljni igom ali ne i kako smo odigrale posljednji napad.. Pokazale smo da možemo kada je gusto da zaigamo. Međutim ponovo nijesmo uspjele. Sada se spremamo se za sljedeći meč gdje želimo pobjedu”, kazala je Grbić.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Švedske, u nedjelju od 18:15.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije