Connect with us

Rukomet

DANSKA PRVAK SVIJETA: Čudesni Landin i 15 odbrana

Published

on

Danska je ponovo šampion svijeta u rukometu. U finalu Svjetskog prvenstva savladali su Švedsku rezultatom 26:24.

Danci su tako odbranili titulu šampiona svijeta, koju su 2019. godine osvojili na domaćem terenu. Ovo im je druga zlatna medalja u istoriji. Šveđani su došli do petog srebra na SP.

Brz ritam na početku, dobre odbrane i sjajni golovi obilježili su prvih 10 minuta.

Obje reprezentacije su se smjenjivale u vođstvu, a prvi put je neko došao do dva gola prednosti u 17. minutu, kada je Danska preko Nilsena došla do 8:6.

U prvih 10 minuta drugog poluvremena Mikel Hansen postiže dva fantastična gola, ali je propustio da donese dva gola prednosti Danskoj pošto je pogodio prečku.

Igralo se gol za gol, nekoliko puta su se mijenjali u vođstvu i niko nije mogao da ode na više od jednog gola prednosti.

Holm je ušao sa klupe i napravio razliku, pošto je postigao tri vezana gola i vratio prednost Danskoj na 15 minuta do kraja utakmice.

Nevjerovatni Landin je na +2 na dva minuta do kraja odbranio sedmerac i riješio meč. Imao je 15 odbrana i Danska je došla do pobjede i druge titule svjetskog šampiona u istoriji.

Najefikasniji bio je Mikel Hansen sa sedam golova, dok je pet postigao Nilsen. Pravi X faktor bio je Holm, koji je postigao četiri gola. Ali, mora se još jednom spomenuti da je vjerovatno igrač utakmice nevjerovatni Landin sa 15 odbrana.

Kod Švedske je Vane bio najefikasniji sa pet golova. Četiri je postigao Lagergren.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije