Connect with us

Rukomet

EVROPSKO PRVENSTVO: “Lavice” među osam najboljih selekcija Evrope

Published

on

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Reprezentacija Crne Gore remijem sa Španijom završila je nastup na prvenstvu Evrope kao četvrtoplasirani tim u grupi. Plasman među osam najboljih u Evropi veliki je uspjeh.

Naš tim dosta je nervozno počeo meč pa je Španija odmah napravila osjetnije vođstvo. Bilo je 6:1 a najveća prednost iznosila je čak osam golova, 11:3 i 12:4.

Mučile su se naše rukometašice u prvom poluvremenu koje je završilo 17:11 za Španiju.

U nastavku potpuno drgua priča. Naš tim se konsolidovao, odbrana je bila mnogo bolja, zaustavili smo kontru i brzu igru Španije i strpljivo gradili gol za golom.

Napravile su naše reprezentativke seriju od 5:0 i izjednačile na 20:20. Sjajna na golu naše selekcije bila je Ljubica Nenezić.

Zatim smo poslije početnog vođstva od 1:0 prvi put došli do novog 22:21. Igralo se gol za gol do samog kraja a ekipe su se smjenjivale u vođstvu.

Naš tim je u posljednji minut ušao sa posjedom i rezultatom 26:26. Imali smo dva zicera, možda i za pobjedu, naročito je drugi Itane Grbić bio prilika da se stavi tačka na meč.

Španija je osvojila loptu i na dvije sekunde imala izglednu priliku za pobjedu, ali se ispriječila Ljubica Nenezić koja je skinula još jedan zicer za veliki bod u posljednjem meču na šampionatu.

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Pored golmanke Nenezić u našem timu najbolja je ponovo bila Jovanka Radičević sa sedam golova, Jauković je postigla pet, dok su Despotović, Grbić i Mehmedović pogađale četiri puta. U ekipi Španije bolja do drugih bila je Pena sa šest golova.

Jelena Despotović je bila zadovoljna poslije meča:

“Otovrile smo loše meč i jako sam ponosna zbog povratka. Španija igra brz rukomet i bilo je jako teško da ih zadržimo. Izgubile smo za gol od Francuske i Rusije zato nam je ovaj bod veoma bitan”, kazala je Despotović.

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Bilo je ovo prvenstvo poslije koga ćemo se još dugo pitati da li smo mogli do medalje da smo bili kompletni. Igrale su naše rukometašice na gol sa olimpijskim šampionom Rusijom, na gol sa prvakom Evrope Francuskom. Savladali smo Švedsku i Sloveniju, a sa Španijom smo igrali neriješeno. Jedini meč sa kojim ne možemo biti zadovoljni je duel sa Danskom, gdje smo i na poluvremenu imali aktivan rezultat. Kada se sve sabere i oduzme, ovo je bilo više nego uspješno prvenstvo za naš tim, koje uliva nadu u lijepu budućnost našeg rukometa.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije