Connect with us

Rukomet

KVALIFIKACIJE EP: Krenule pripreme za dvomeč sa Švedskom

Published

on

Foto: RSCG

Zbog teškog poraza od Rumunije od devet golova razlike, jedini način da naš tim izbori plasman na Evropopsko prvenstvo je osvajanje bar boda u meču sa Švedskom.

Dueli sa jednom od najboljih evropskih selekcija zakazani su za 6. i 9. januar. Naš tim će biti oslabljen neigranjem Stevana Vujovića koji zbog karantina u koji bi morao da ide 14 dana po povratku u Katar, nije u mogućnosti da putuje.

“Čvrsto smo uvjereni da ćemo uspješno početi 2021. godinu, pogotovo poslije neuspješnog novembarskog ciklusa, kada smo izgubili devet razlike od Rumunije. Željni smo iskupljenja, prije svega prema našim navijačima, koji nažalost neći moći da nas bodre sa tribina. Švedska dolazi u izmijenjenom sastavu zbog situacije oko koronavirusa, mada i i mi imamo problema, jer Vujović i Vuk Lazović iz Južne Koreje ne mogu da dođu. To što igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope je dovoljna motivacija, a uz to znamo za što igramo i da želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – istakao je Zoran Roganović.

S obzirom da trenira u Švedskoj, Roganović je upoznat sa svim igračaima protivničke selekcije.

“Znam sve igrače Švedske i sistem njihovog trenera. Analizirali smo njihovu igru, gledali i snimke naših mečeva. Siguran sam da ćemo ovog puta biti mnogo spremniji, jer imamo dva dodatna dana u odnosu na većinu situacija kada smo se okupljali u ponedjeljak, a utakmica je bila već u srijedu”, kazao je Roganović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije