Connect with us

Rukomet

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI: Rasmusen objavio spisak igračica

Published

on

Rasmusen (FOTO: Pobjeda)

Selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije Kim Rasmusen objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir će od 19. do 21. marta biti odigran u Podgorici.

Za jedno od prva dva mjesta koja vode u Tokio, crnogorske rukometašice boriće se protiv Norveške, Rumunije i Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), u zavisnosti od toga koja azijska reprezentacija će prihvatiti poziv za učešće.

Rasmusen je odredio 14 igračica koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku selektora Rasmusena su:golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska) i pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mjesta u timu koji će se boriti za plasman u Tokio konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

Crna Gora će na startu turnira, 19. marta, igrati sa Norveškom, dan kasnije rival će biti jedna od azijskih reprezentacija (Hong Kong ili Tajland), dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije