Connect with us

Rukomet

LIGA ŠAMPIONA: Kil savladao Barselonu za čevrtu titulu prvaka Evrope

Published

on

 

Rukometaši Kila osvojili su titulu klupskog prvaka Evrope, pošto su u velikom finalu pobijedili Barselonu sa 33:28 (19:16).

Katalonci su slovili za favorita na papiru, jer u novoj sezoni elitnog takmičenja nijesu zabilježili poraza. Imaju skor od osam pobjeda, dok je Kil uz tri pobjede, doživio četiri poraza, uz jedan remi. Ali, ponovo se potvrdilo da u jednom meču, sa velikim ulogom, favorita nema.

Prevagu na tasu Kila u velikom finalu, donijeli su Patrik Vinček sa osam, Sander Sagosen sa sedam, Rune Damke i Stefan Vejnhold sa pet i Hendrik Pekeler sa četiri gola. Kod Barselone, raspoloženi u napadu bili su Abelo Gomez sa 10, Dika Mem i Arino Bengoečea sa po četiri, Ludovik Fabregas, Luka Cindrić sa po tri gola.

PSŽ je u borbi za treće mjesto pobijedio Vesprem sa 31:26 (14:11). Ekipa iz Pariza je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, a imala je i više svježine, jer je tim iz Mađarske dan ranije poslije produžetaka poražen u polufinalu od Kila sa 36:35.

Nedim Remili i Elohim Prandi su postigli po šest, Mikel Hansen pet golova za PSŽ. Kod Vesprema je najbolji bio Mate Lekai sa devet, Gasper Marguc je postigao četiri, a Petar Nenadić i Vuko Borozan po tri gola.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije