Connect with us

Rukomet

UPRKOS PORAZU OD RUMUNKI: Crna Gora se plasirala na Olimpijske igre!

Published

on

Rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Rumunije 25:28 (15:15), ali se ipak plasirala na Olimpijadu!

Našim djevojkama, nakon pobjede nad Norveškom u petak, za plasman na Olimpijske igre bio je dovoljan i poraz manji od pet golova razlike. Osim naših igračica, plasman u Tokio izborile su i Norvežanke.

Divovska borba vođena je u prvom poluvremenu. Rumunija je sa mnogo više samopouzdanja nego sinoć protiv Norveške ušla u meč i uglavnom vodila do pred kraj poluvremena, ali nijednom više od dva gola razlike. Pred kraj poluvremena, naše djevojke došle su do igre i dva puta vidile sa po gol prednosti. Ipak, na poluvremenu je bilo 15:15.

Naše su prethodno ostale bez Matee Pletikosić koja je zbog grubog starta isključena do kraja utakmice.

Nastavak je ponovo donio veliku borbu i brzo vodjstvo Rumunije sa dva gola razlike. No, nakon što je do kraja isključena i Rumunka Pintea, u 41. minutu Crna Gora je izjednačila na 19:19. U tim trenucima briljirala je naša golmanka Ljubica Nenezić koja je odbranila dva sedmerca rumunskih igračica.

Uslijedio je period igre bez gola, sa još jednom prečkom iz sedmerca Kristine Neagu, da bi Rumunke opet povele u 45. minutu (19:20).

Na 12 minuta do kraja, sa dvije bombe Đine Jauković naše su povele 23:21 i tada je plasman na Olimpijadu već bio izvjestan.

Usporile su naše igru u tim trenucima, pa je i napad stao, ali Rumunke nijesu iskoristile šansu da se približe zahvaljujući našoj fenomenalnoj golmanki Ljubici Nenezić.

Na pet minuta do kraja bilo je 24:24 zahvaljujući sjajnoj Neagu. Ipak, Majda Mehmedović je vratila vodjstvo, Neagu izjednačila iz sedmerca, pa opet vratila prednost Rumunkama.

U posljednjim minutima naše su potpuno stale, a Rumnke održale nadu serijom golova Neagu. Ipak, nije bilo vremena, ostalo je 25:28.

Najbolje u našem timu bile su Đorđina Jauković, Itana Grbić, Jovanka Radičević i Ljubica Nenezić, a kod Rumunki Neagu i Pristavica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije