Connect with us

Rukomet

VESELIN VUJOVIĆ: Na jedan poziv bih se odazvao da vodim Hrvatsku

Published

on

Foto: Beta/Hina/Lana Slivar Dominic

Ima jedan stari poznati stih: “Jedan poziv mijenja sve”.

Veselin Vujović istog bi se časa pojavio u Zagrebu kad bi mu se na ekranu telefona pojavio broj koji počinje s +385 i kad bi mu glas s druge strane žice (recimo, Zoran Gobac) rekao da mu nudi upražnjeno mjesto hrvatskog selektora.

Došao bi istog časa iz Banja Luke gdje vodi slavni Borac, prvaka Europe iz 1976. Uostalom, ima li neko ko to ne bi prihvatio?!

Bivši trener Zagreba začuđen je Červarovim postupkom nakon poraza od Argentine, ne razumije ga sasvim, no kolegijalno ne “gazi”  Červara:

“On je s Hrvatskom osvojio toliko toga, napravio je velike stvari i nikako ne zaslužuje da ga se tako tretira i pljuje, posebno po društvenim mrežama. Nije mi jasno kako se takvog čovjeka može razvlačiti po blatu. On je osjetio da to mora napraviti jer tim ne igra kako treba, no nije baš idealan trenutak, trebalo je to ostaviti za period nakon SP-a, treba još odigrati s Danskom. Možda je njegov istup bio malo ishitren, pod utiskom. Teško mi je ovako sa strane analizirati što se dogodilo, puno je tu faktora u igri. Ljudi i ne razumiju kako je biti u toj ulozi. To je kao da sa strane gledate partiju šaha i sve vidiš. Za stolom je drugačije, uostalom greške su sastavni dio posla.”

Nastavio je Vujović o igrama i ekipi.

“Ne može se uvijek ni biti u vrhu, no, Červar je možda ipak malo više trebao dati priliku mlađim igračima, Jaganjcu, Martinoviću, Šarcu, to je dobar put. Vratili su se neki stariji, uveo je i Kevića kao 34-godišnjeg debitanta, vidi se da je Červar sve podredio rezultatu, no možda Hrvatskoj sada trebaju mlađe snage, kao Vistorop, Gadža, Šipić… Možda se neko vrijeme i ne treba ganjati rezultat, nego slagati generaciju za budućnost. Moglo bi Hrvatsku koštati to što se kasni s guranjem mlađih “u vatru”. Što se konkretno dogodilo s ovom timu koja može puno bolje, ne znam. Trebao bih biti “unutra” jer je lako propovijedati sa strane.

Da li je ipak Červar kriv? 

“Ponovit ću, nije sve crno i bijelo. Cijeli je šampionat pomalo nakaradan. Donedavno se igrao Final Four Lige šampiona, nije bilo sigurno hoće li se SP uopšte održati, testiranja su svakodnevna, nema gledaoca, došle su ekipe zamjene, Egipćani su digli dreku na suđenje… vlada haos, sve je pomalo čudno i nije lako igrati u tim uslovima. Što se Line tiče, možda je on stvarno mogao otići ranije kao heroj nakon srebra na EP-u, no to je bio njegov izbor. Siguran sam da je želio samo najbolje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije